Ελλάδα

Ένταση στη δομή της Σάμου: Συγκέντρωση μεταναστών υπέρ της Παλαιστίνης [vid]

Ένταση στη δομή της Σάμου: Συγκέντρωση μεταναστών υπέρ της Παλαιστίνης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot BabakTaghvaee1, Μεγάλη ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης (17/10) στην κλειστή δομή της Σάμου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μεταναστών για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τα γεγονότα στην Παλαιστίνη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Αναταραχή στην κλειστή δομή μεταναστών στη Σάμο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τα γεγονότα στην Παλαιστίνη

Μεγάλη ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης (17/10) στην κλειστή δομή της Σάμου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μεταναστών για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τα γεγονότα στην Παλαιστίνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 700 μετανάστες, Άραβες διαφόρων εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πόλεμο. Φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ και κινούμενοι κατά ομάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην κεντρική πόρτα.

Στις 23:15 περίπου ομάδα μεταναστών επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες και να εξέλθει της δομής. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η Αστυνομία και προσήγαγε επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πετούσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και προέτρεπαν τους υπολοίπους σε διάπραξη φθορών και αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σε Κω, Λέρο, Σάμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μία εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων και εντάσεων με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν μετακινηθεί διμοιρίες των ΜΑΤ σε Κω, Λέρο και Σάμο για αντιμετώπιση ταραχών.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.