Διεθνή

Ερντογάν για Γάζα: Η Δύση ρίχνει λάδι στη φωτιά

Ερντογάν για Γάζα: Η Δύση ρίχνει λάδι στη φωτιά

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Aa.com.tr

Αποτυχημένο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δριμεία επίθεση κατά του ΟΗΕ των δυτικών κρατών και των ΜΜΕ της Δύσης γενικά εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση του στο Twitter, o Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την οργή του για την αντιμετώπιση του «καταπιεσμένου λαού της Γάζας» από τον δυτικό κόσμο και αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το χαρακτήρισε «αποτυχημένο» και κατηγόρησε τη Δύση πως «δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Παράλληλα, τόνισε πως ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου είναι «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ισοδυναμεί με γενοκτονία κατά του λαού της Γάζας.»

Τέλος, τόνισε πως «ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την καθιέρωση πρώτα ανθρωπιστικής εκεχειρίας και μετά μόνιμης σταθερότητας”.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Ερντογάν έχει ως εξής:

«Εκτιμώ την Έκτακτη Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Τζέντα, καθώς καταδεικνύει συγκεκριμένα την αποφασιστικότητα του ισλαμικού κόσμου απέναντι στην αυξανόμενη καταπίεση του Ισραήλ, την αλληλεγγύη του με τον παλαιστινιακό λαό και την υποστήριξή του στην παλαιστινιακή υπόθεση.

Έχουμε κάνει έντονες προσπάθειες από την πρώτη μέρα για την επίλυση της κρίσης, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και κινδυνεύει να επεκταθεί σε ολόκληρη την περιοχή μας.

Μέχρι στιγμής, είχαμε τηλεφωνικές συνομιλίες με 18 ηγέτες σε επίπεδο αρχηγών κράτους και κυβέρνησης.

Σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, παραδώσαμε στην περιοχή 3 αεροπλάνα γεμάτα υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συνεχίζουμε να απλώνουμε το χέρι βοήθειας στον καταπιεσμένο λαό της Γάζας που ζει υπό αποκλεισμό εδώ και 17 χρόνια.

Ωστόσο, οι προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε την ειρήνη διαταράχθηκαν από βήματα όπως η αποστολή αεροπλανοφόρων στην περιοχή, η διακοπή της βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό και η τιμωρία του λαού της Γάζας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί εντελώς αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά απέτυχε να εκπληρώσει τις ευθύνες του.

Οι δυτικές χώρες, οι οποίες δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν μπει σε έναν αγώνα δρόμου για να “κουκουλώσουν” την ανθρώπινη σφαγή με τις μεροληπτικές και υποκριτικές δημοσιεύσεις τους.

Οι βομβαρδισμοί αθώων ανθρώπων που μεταναστεύουν σε περιοχές που ονομάζονται «ασφαλείς ζώνες», συνοριακές πύλες, τζαμιά, σχολεία και οικισμούς πολιτών είναι μερικά από τα εγκλήματα πολέμου που έχουμε γίνει μάρτυρες τις τελευταίες 12 ημέρες.

Σε άλλη διάσταση μπήκε χθες η σφαγή στη Γάζα με την αποτρόπαια επίθεση στο Αραβικό Νοσοκομείο Αλ-Αχλ.

Καταδικάζω τους δράστες αυτής της επίθεσης, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ισοδυναμεί με γενοκτονία κατά του λαού της Γάζας.

Όσοι έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις που έχουν κάνει από τις 7 Οκτωβρίου είναι εξίσου υπεύθυνοι με τους δράστες για το χθεσινό μακελειό που μας ράγισε τις καρδιές.

Προσεύχομαι στο έλεος του Θεού στους 4 χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας από τη Γάζα, κυρίως παιδιά και γυναίκες, που μαρτύρησαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας.

Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την καθιέρωση πρώτα ανθρωπιστικής εκεχειρίας και μετά μόνιμης σταθερότητας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments