Διεθνή

Η Ευρώπη μπροστά στην απειλή του ισλαμοφασισμού

Η Ευρώπη μπροστά στην απειλή του ισλαμοφασισμού

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Skynews.com

Μόνο φασιστικές ομάδες χτυπούσαν μαζικά θύματα.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι γαλλικές και βελγικές αρχές μετά τα απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα σε οκτώ γαλλικά διεθνή αεροδρόμια (Τουλούζη, Μπίαριτζ, Πω, Λυόν, Ρεν, Νάντ, Λιλ ,Νίκαια)  και δύο βελγικά (Οστάνδης, Rijsel).

Έχουν δοθεί εντολές εκκένωσής τους, ενώ όσοι βρίσκονταν σε αεροσκάφη τους δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους. Στους χώρους των Αερολιμένων κατευθύνονται ειδικές δυνάμεις. 

Προς το παρόν, κανένα αεροσκάφος δεν απογειώνεται από τα εν λόγω αεροδρόμια, σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Για τα αεροσκάφη που μόλις προσγειώθηκαν, οι επιβάτες είτε αποβιβάζονται στο τέλος του διαδρόμου και δεν μεταφέρονται στον τερματικό σταθμό, είτε τους ζητείται να περιμένουν στο αεροσκάφος τους.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, με αφορμή τη δολοφονία δυο Σουηδών φιλάθλων στο Βέλγιο από ένοπλο Τυνήσιο τζιχαντιστή, ο πρωθυπουργός της χώρας Ουλφ Κρίστερσον, δήλωσε ότι η Σουηδία ποτέ στη σύγχρονη εποχή δεν αντιμετώπιζε μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά της.

Η βελγική εισαγγελία ανέφερε ότι η σουηδική υπηκοότητα των θυμάτων θα μπορούσε να ήταν το κίνητρο για το έγκλημα, δεδομένου ότι εφέτος έγιναν έντονες αντιδράσεις σε μουσουλμανικά κράτη για το κάψιμο του Κορανίου στη χώρα. 

Την ίδια ώρα, η Γαλλία και η Ολλανδία επιβάλουν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα και ολόκληρη η Ευρώπη αγωνιά για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις. Μια Ευρώπη που ζει πλέον, διά γυμνού οφθαλμού, την απειλή του ισλαμοφασισμού. 

Μόνο φασιστικές ομάδες χτυπούσαν μαζικά θύματα. 

Το ίδιο κάνει και ο ισλαμοφασισμός, όπως οι επιθέσεις με εκατοντάδες νεκρούς στο Παρίσι Θέατρο Μπατακλάν και το Σταντ ντε Φρανς το 2015, η επίθεση με φορτηγό στο πλήθος στη Νίκαια το 2016  την ώρα που ο κόσμος γιόρταζε την εθνική εορτή της Γαλλίας, οι βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016, στον προαστιακό της Μαδρίτης το 2004 και πολλές άλλες. 

Για τους φανατικούς ισλαμιστές, δεν υπάρχον αθώοι. Όλοι είναι ένοχοι και είναι ένοχοι γιατί είναι άπιστοι. Εξ ου και ο 45χρος Τυνήσιος, υπακούοντας στον ιερό πόλεμο που κήρυξε η Χαμάς πριν πέντε ημέρες (ονόμασε τη 13 Οκτωβρίου «Παγκόσμια ημέρα τζιχάντ»), δολοφόνησε δυο άσχετους αθώους φιλάθλους, επειδή προέρχονταν από μια χώρα στην οποία κάποιοι ανεγκέφαλοι ακροδεξιοί είχαν κάψει το κοράνι. Δηλαδή για αιτία άσχετη με την Παλαιστίνη.

Η Ευροπώλ ορίζει τον τζιχαντισμό ως μια «βίαιη ιδεολογία που εκμεταλλεύεται τις παραδοσιακές ισλαμικές αντιλήψεις. Οι τζιχαντιστές νομιμοποιούν τη χρήση βίας αναφορικά με το κλασικό ισλαμικό δόγμα του τζιχάντ, έναν όρο που κυριολεκτικά σημαίνει «προσπάθεια» ή «αγώνας», αλλά που στο ισλαμικό δίκαιο αποδίδεται ως «ιερός πόλεμος».

Αν σε κάποια χώρα του μουσουλμανικού ή  βουδιστικού, κάποιοι είχαν κάψει το Ευαγγέλιο, ακόμη και ο πιο φανατικός χριστιανός δεν θα διανοείτο να προβεί σε δολοφονίες. Είναι η διαφορά των πολιτισμών, και για κάποιους «ο πόλεμος των πολιτισμών».  Ο όρος που επικρατεί είναι αυτός του ισλαμοφασισμού. Προς το παρόν, τουλάχιστον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments