EDITOR'S PICK

Δείτε τα 7 πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο

Δείτε τα 7 πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: Healthshots.com

Τα αποτελέσματα ενδέχεται να σας εκπλήξουν

Το γεγονός ότι τα φρούτα βρίσκονται πιο κάτω στην κατάταξη οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα τροφίμων περιέχει λιγότερες βιταμίνες, φυτικές ίνες σε σχέση με τον αριθμό των θερμίδων, σε σύγκριση με τα λαχανικά που μελετήθηκαν. Μόλις ένα τρόφιμο πέτυχε το 100% των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών με 100 θερμίδες – έγινε το πιο υγιεινό τρόφιμο στον κόσμο. Πολλά φρούτα δεν πληρούσαν καν τα κριτήρια για να συμπεριληφθούν στη μελέτη. Επτά φρούτα, ωστόσο, κατέλαβαν θέσεις στην κορυφή των 41.

View this post on Instagram

A post shared by ANAHITA MOJARRD🐞sofreye Sefid (@sofreye_sefid)

Στην 28η θέση, και επομένως στην πρώτη θέση μεταξύ των φρούτων, εμφανίζεται το λεμόνι. Κερδίζει με 53 mg βιταμίνης C ανά 100 γραμμάρια και περιέχει επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι απαραίτητη για τη δημιουργία κολλαγόνου.

Το δεύτερο πιο υγιεινό φρούτο, η φράουλα ακολουθεί στην 30ή θέση. Με 62mg ανά 100g, οι φράουλες περιέχουν ακόμη περισσότερη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή. Επιπλέον, υπάρχει φολικό οξύ, σίδηρος, μαγνήσιο και ασβέστιο. Ο σίδηρος συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και υποστηρίζει τη μεταφορά οξυγόνου.

Την τρίτη θέση μεταξύ των φρούτων καταλαμβάνει το πορτοκάλι (κατατάσσεται στο νούμερο 33). Είναι γνωστό ότι τα πορτοκάλια είναι πραγματικές “βόμβες” βιταμίνης C, αλλά περιέχουν επίσης άφθονο ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα ζωτικής σημασίας μέταλλο που ρυθμίζει μεγάλο αριθμό βιοχημικών αντιδράσεων και κυτταρικών λειτουργιών στο σώμα.

Το νούμερο 4 είναι το λάιμ. Εκτός από τη βιταμίνη C, τα λάιμ περιέχουν φωσφορικά άλατα, κάλιο και ασβέστιο, το οποίο χρησιμεύει ως δομικό υλικό για τα οστά και τα δόντια.

Στην 5η θέση βρίσκεται ένα εσπεριδοειδές, το κόκκινο και το ροζ γκρέιπφρουτ. Τρία γκρέιπφρουτ μπορούν να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C. Επιπλέον, η βιταμίνη Α και το β-καροτένιο που περιέχονται στο γκρέιπφρουτ είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την οπτική διαδικασία και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Την έκτη θέση καταλαμβάνει ένα μούρο – το μπλε-βιολετί βατόμουρο. Μεταξύ άλλων, τα βατόμουρα περιέχουν ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο. Οι χρωστικές ουσίες που περιέχουν ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες δίνουν στα βατόμουρα το σκούρο χρώμα τους.

Στην τελευταία θέση της κατάταξης, στο νούμερο επτά μεταξύ των ποικιλιών φρούτων, βρίσκεται το λευκό γκρέιπφρουτ (στη συνολική κατάταξη στη θέση 41). Το λευκό στρώμα περιέχει μεσοκάρπιο, που περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του εντέρου και την πέψη.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα πιο υγιεινά φρούτα

Είναι πιο δύσκολο με τα λεμόνια ή τα λάιμ, όπου προτιμάτε να βγάλετε το χυμό. Ιδιαίτερα δημοφιλές -ακόμη και σε πολλούς σταρ- είναι το περίφημο νερό με λεμόνι το πρωί, το οποίο όχι μόνο παρέχει βιταμίνες, αλλά υποτίθεται ότι έχει και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Σε αντίθετη περίπτωση, ισχύουν τα εξής: Τα εσπεριδοειδή ή ο χυμός τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν άριστα για:

Dressing σαλάτας Σε smoothies ή χυμούς (μείγμα χυμού πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ ή χυμού πορτοκαλιού και λεμονιού) Για τον refining όλων των dressing Σε φρέσκα επιδόρπια όπως σορμπέ Και τα άλλα δύο είδη φρούτων; Φυσικά, μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην καθημερινή ζωή. Τα μούρα όπως οι φράουλες ή τα βατόμουρα είναι θαυμάσια ως σνακ μεταξύ των γευμάτων, προστιθέμενα σε μούσλι ή επεξεργασμένα ως smoothie με λαχανικά. Προσθέστε μια πρέζα λεμόνι – πεντανόστιμο!

Το χειμώνα μπορείτε να βασιστείτε σε κατεψυγμένες φράουλες και βατόμουρα. Μελέτες δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών διατηρείται αν τα βάζετε στην κατάψυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments