EDITOR'S PICK

Paris+ par Art Basel 2023: Οι 5 συμμετέχοντες καλλιτέχνες που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας

Paris+ par Art Basel 2023: Οι 5 συμμετέχοντες καλλιτέχνες που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας

Πηγή Φωτογραφίας: Mike Kelley Exhibition in Los Angeles Autre Magazine/ autre.love

Τη δουλειά των οποίων θαυμάσαμε και θα θέλαμε να δούμε από κοντά αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι

Το φετινό Paris+ par Art Basel ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, και ολοκληρώνεται αυτήν την Κυριακή στις 22 Οκτωβρίου, με την Πόλη του Φωτός να κινείται σε ρυθμούς τέχνης. Οι εκθέσεις που λαμβάνουν συμμετοχή στο εμβληματικό Grand Palais έχουν κεντρίσει τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον, γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες -κατά τη γνώμη μας- από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

The top 5 gallery shows! 1. Daniel Buren & Michelangelo Pistoletto Στους τοίχους του Palais d’Iéna, δύο τεράστιοι καλλιτέχνες «συνομιλούν». Από τη μια πλευρά ο Γάλλος Daniel Buren και από την άλλη ο Ιταλός Michelangelo Pistoletto. Υπό την επιμέλεια του Matthieu Poirier και με την υποστήριξη της Galleria Continua, ο διάλογος λαμβάνει χώρα στο πρώτο επίπεδο του Παλατιού που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930. Η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει τα έργα Allegro ma non troppo, travail in situ των Daniel Buren και Michelangelo Pistoletto. Έντονα χρώματα και υπέροχοι φωτισμοί κυριαρχούν στους χώρους.

View this post on Instagram

A post shared by Frederic Lorin (@lorinfrederic)

2. Delia Cancela

Κατά τη δεκαετία του 1960, η Delia Cancela έγινε ένα βασικό πρόσωπο στην Αργεντινή, αλλά πέρα ​​από την εμφάνισή της σε μια έρευνα του 2017 με γυναίκες καλλιτέχνες από τη Λατινική Αμερική που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ, η πρόσφατη διεθνής έκθεσή της ήταν κάπως περιορισμένη. Η gallery Gaudel de Stampa, που μεταφέρθηκε πρόσφατα σ’ έναν χώρο που βρίσκεται κοντά στο Gare du Nord, στοχεύει να αλλάξει αυτό με αυτήν την παράσταση έργων που γίνονται από το 2019. Τα σχέδια στην παράσταση, γράφει ο Cancela, «δημιουργήθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια σιωπηλών νυχτών, διαυγή και μπερδεμένα όλα ταυτόχρονα» κι επηρεάζονται από έναν πίνακα της Raquel Forner που προβάλλεται στο Buenos Aires και απεικονίζει μια αγωνιώδη γυναίκα μ’ ένα πουλί να προσγειώνεται στο κεφάλι της. Με αυτή τη γυναικεία φιγούρα να λειτουργεί σαν φυλαχτό, η Cancela έχει δημιουργήσει έργα όπως μια ζωγραφιά μήκους 29 μέτρων με αραιά αποδομένα δέντρα και ζώα να πετούν.

3. Zanele Muholi

Η Zanele Muholi δεν είναι ένα όνομα άγνωστο στους Παριζιάνους. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μια έκθεση αφιερωμένη στην καλλιτέχνιδα από τη Νότια Αφρική πραγματοποιήθηκε στο Maison Européenne de la Photographie. Η πρώτη αναδρομική αφιερωμένη στην καλλιτέχνιδα στη Γαλλία, ανέδειξε τη δουλειά της ως φωτογράφος μέσω πολλών σειρών, όπως το Brave Beauties –ένα είδος queer διαγωνισμού ομορφιάς– ή το Faces Phases, μια σειρά από πορτρέτα μαύρων λεσβιών. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Paris+ by Art Basel, θα μπορείτε να ανακαλύψετε τα γλυπτά του Zanele Muholi στο Jardin des Tuileries. Με τίτλο “The Politics of Black Silhouettes”, επιτρέπουν στη Zanele Muholi να αδράξει ένα καλλιτεχνικό μέσο αφιερωμένο παραδοσιακά στην επίδειξη δύναμης και αξίας, για να γιορτάσει τα μαύρα σώματα σε μια queer και μετα-αποικιακή προσέγγιση.

4. Urs Fischer

Μια τεράστια μεταλλική κατασκευή κεντρίζει αυτήν τη στιγμή των ενδιαφέρον του κόσμου στο Παρίσι. Πρόκειται για το εντυπωσιακό installation του Urs Fischer, το οποίο έχει στηθεί έξω από Place Vendôme. Ο Urs Fischer, του οποίου τα πρώτα κέρινα γλυπτά αντιπροσώπευαν καθημερινά αντικείμενα, αλλά πλέον έχει διευρύνει τους ορίζοντές του. Θυμόμαστε, για παράδειγμα, τη δημιουργία ενός γλυπτού του 16ου αιώνα στο οποίο έδωσε την υπογραφή του και ονομάζεται “The Rape of the Sabines by Giambologna”, κατά τη διάρκεια της Biennale της Βενετίας το 2011. Το νέο του έργο, “Wave”, είναι μέρος της σειράς Big Clays του ελβετού καλλιτέχνη, μιας σειράς μνημειωδών έργων σε εντελώς δυσανάλογες μορφές, που συχνά εκτίθενται σε δημόσιους χώρους, από τη Νέα Υόρκη έως τη Μόσχα.

5. Mike Kelley

Ξεκινώντας στην Tate Modern στο Λονδίνο, η αναδρομική έκθεση για τον εορτασμό του έργου του Mike Kelley παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα στο Bourse de Commerce. Παρά το ότι είναι γεννημένος στα προάστια του Detroit τη δεκαετία του ’50, το Los Angeles είναι αυτό με το οποίο συνδέουμε πιο συχνά τον Αμερικανό καλλιτέχνη, καθώς έφερε επανάσταση στην καλιφορνέζικη καλλιτεχνική σκηνή. Έχει κάνει σχεδόν τα πάντα: από γλυπτική μέχρι ζωγραφική, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής. Με τίτλο “Ghost and Spirit”, αυτή η έκθεση αποτελείται από πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένων των “Kandors”, ένα είδος ουτοπικής πόλης κάτω από γυάλινες επιφάνειες, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Superman.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments