Διεθνή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για χερσαία επίθεση στη Γάζα – Τα 3 στάδια της επιχείρησης και οι 4 στόχοι [vid]

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για χερσαία επίθεση στη Γάζα – Τα 3 στάδια της επιχείρησης και οι 4 στόχοι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Israeli tanks and military vehicles take position near Israel's border with the Gaza Strip, in southern Israel, October 13, 2023. REUTERS/Violeta Santos Moura

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για χερσαία επίθεση στη Γάζα

Οι Ισραηλινοί φαίνονται έτοιμοι να ξεκινήσουν από τη χερσαία εισβολή στη Γάζα. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικων της χώρας Nir Barakat, ο ισραηλινός στρατός έχει το «πράσινο φως» για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας όποτε είναι έτοιμος. “Οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι δευτερεύουσες σε σχέση με την καταστροφή της Χαμάς”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC News. «Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να φέρουμε τους ομήρους μας, να φέρουμε τους ομήρους μας [πίσω] ζωντανούς…», είπε, αλλά η «πρώτη και τελευταία προτεραιότητα» είναι η καταστροφή της Χαμάς.

Νωρίτερα και ο υπουργός Άμυνας προετοίμαζε τον στρατό της χώρας του με τη φράση «Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα».

Την ίδια στιγμή οι βομβαρδισμοί είναι ανηλεείς, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για να αποτραπεί μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στα σύνορα της Γάζας ο Νετανιάχου

Σημειώνεται ότι σήμερα μετά τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, τους στρατιώτες του 51ου τάγματος και του 13ου επίλεκτου τάγματος πεζικού, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας επισκέφτηκε και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Εκεί, επιχείρησε να τους ενθαρρύνει και να τους προετοιμάσει για πιθανή εισβολή στη Γάζα, την οποία προετοιμάζουν εδώ και μέρες οι Ισραηλινοί σαν αντίποινα στη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Θα νικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ στέκεται πίσω σας. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε σαν λιοντάρια και θα δώσουμε βαρύ πλήγμα στους εχθρούς μας, ώστε να πετύχουμε την τελική νίκη». Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Twitter, το οποίο συνοδεύει με τη φράση: «Μαζί με τους μαχητές. Όλα έτοιμα».

“Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα”

Νωρίτερα σήμερα υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ ανέλαβε ξανά την ευθύνη για την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και κάλεσε τους στρατιώτες να είναι έτοιμοι για την εισβολή στη Γάζα που θα γίνει «με ακρίβεια και θα είναι θανατηφόρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments