Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα [vid]

Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα [vid]
«Η κυβέρνηση προωθεί τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε: «Όπως τόνισε ξανά χθες ο πρωθυπουργός εμείς υπερασπιστήκαμε από την πρώτη στιγμή το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όμως ταυτόχρονα διακρίναμε την τρομοκρατική Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό κι αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε μία ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό προφανώς σημαίνει ανθρωπιστική βοήθεια, δυνατότητα όσο είναι εφικτό προστασίας των αμάχων οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια εμπόλεμη ζώνη και είναι οι τελευταίοι οι οποίοι φταίνε».

Στη συνέχεια, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα, προωθώντας τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια με στόχο μεταξύ άλλων την ενδυνάμωση κρίσιμων υποδομών του κράτους, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης για το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης για τους servicers, με το οποίο επιτυγχάνεται αυξημένη διαφάνεια στις σχέσεις των δανειοληπτών με τα funds και θεσπίζεται πιο αυστηρό πλαίσιο με στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Απαρίθμησε μάλιστα συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Αναφέρθηκε ακόμη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Παναγιώτης Τσακλόγλου, «για τα κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων, μέτρα τα οποία εξειδικεύτηκαν και σήμερα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν λίγη ώρα. Ειδικότερα, καταργείται από 01.01.2024, η κατά 30% μείωση της σύνταξης για τους απασχολούμενους συνταξιούχους και θεσπίζεται πόρος μη ανταποδοτικού χαρακτήρα υπέρ του e-ΕΦΚΑ, ανάλογος του εισοδήματος που προκύπτει από την απασχόληση του συνταξιούχου».

Επίσης, σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Παπαθανάσης, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Στο Ταμείο έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 718 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 20,72 δις ευρώ. Από τα 536 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, τα 320 αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 4,76 δις ευρώ. Περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ενισχυθεί με επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, με ποσό 667,96 εκ. ευρώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments