Διεθνή

ΟΗΕ: Το Σάββατο αναμένεται η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη

ΟΗΕ: Το Σάββατο αναμένεται η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη

Πηγή Φωτογραφίας: STRINGER, STRINGER | Συντελεστές: EPA, Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει αύριο Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας, αφού θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται ότι θα μπορέσει να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας αύριο

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει αύριο Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας, αφού θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα.

«Διεξάγουμε προχωρημένες διαπραγματεύσεις σε βάθος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να εγγυηθούμε την έναρξη το συντομότερο δυνατόν μιας επιχείρησης αρωγής στη Γάζα», δήλωσε ο Γκρίφιθς, τον οποίο επικαλέσθηκε εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) στη Γενεύη.

Σε ετοιμότητα ο ΟΗΕ με νερό, τρόφιμα και φάρμακα

Τα Ηνωμένα Έθνη μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και την παιδική υπηρεσία της UNICEF είναι έτοιμοι για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Περίπου 1000 τόνοι τροφίμων βρίσκονται στα σύνορα ή καθ’ οδόν προς αυτά. Είναι αρκετά για να θρέψουν σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους για μια εβδομάδα. Είπε ότι σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις παρέχονται συχνά μπισκότα υψηλής ενέργειας και κονσερβοποιημένα τρόφιμα που δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν.

Μιλώντας χθες από το Κάιρο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τάχθηκε χθες εκ νέου υπέρ της ταχείας και ανεμπόδιστης πρόσβασης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, απευθύνοντας έκκληση για «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να τηρείται» υπογράμμισε τονίζοντας ότι «χρειάζονται αμέσως τρόφιμα, νερό, καύσιμα και φάρμακα. Χρειάζονται πολλά και χρειάζονται σε μόνιμη βάση», δήλωσε ο Γκουτέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments