ΑΠΟΨΕΙΣ

Μάρα Κουκουδάκη: Η δύναμη της συμμετοχής

Μάρα Κουκουδάκη: Η δύναμη της συμμετοχής
Γράφει στο pagenews.gr η Μάρα Κουκουδάκη Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ,Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Την προηγούμενη Κυριακή αποδείχθηκε στην πράξη ότι εάν πραγματικά πιστέψουμε πως κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, αλλάζει.

Την προηγούμενη Κυριακή ο μεγάλος νικητής ήταν οι ελληνίδες και οι έλληνες, αλλά και η αυτοδιοίκηση που υπηρετεί τον πολίτη. Κέρδισε η ομαδική δουλειά, κέρδισε η ανανέωση, κέρδισε το διαφορετικό παράδειγμα στην πολιτική που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού, μακριά από την αλαζονεία, την έπαρση και τις πελατειακές πρακτικές της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή, με κάθε τρόπο, σε κάθε βήμα αυτής της πορείας δείχνουν τον δρόμο της αλλαγής. Όλα τα παραπάνω δεν είναι συνθήματα κενά περιεχομένου. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, νέοι άνθρωποι, προερχόμενοι από την κοινωνία, με ήθος, εντιμότητα, προοδευτικές ιδέες και σύγχρονες βγήκαν μπροστά διεκδικώντας το αυτονόητο. Μία καλύτερη επόμενη μέρα για όλες και όλους, με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία, με κοινωνική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη. Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους, εκπροσωπώντας τους πολλούς και όχι τους λίγους και εκλεκτούς. Η διαφορά έχει ήδη φανεί τόσο εντός κοινοβουλίου, όσο και στην αυτοδιοίκηση.

Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε τη δυναμική του και στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μέσα από πολυσυλλεκτικούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς με επικεφαλής πρόσωπα της παράταξης που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στις τοπικές τους κοινωνίες, αφουγκράζονται τις ανάγκες των συνανθρώπων τους γιατί αποτελούν κομμάτι τους και όχι ξένο σώμα.

Ο επόμενος στόχος είναι να γυρίσουμε σελίδα για την πατρίδα μας. Να εκφράσουμε τις αγωνίες του προοδευτικού κόσμου, μαζί με κάθε δημοκράτη πολίτη. Κάνοντας μια αμφίπλευρη διεύρυνση, ανοίγοντας τους υποδοχείς στις ιδέες και στη βάση της αριστεράς και του δημοκρατικού κέντρου. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Μακριά από την αμετροέπεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις εύκολες υποσχέσεις και τους εκβιασμούς αλλά και πολύ μακριά από όσα βιώσαμε κατά την διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για κανέναν μας. Με σταθερά βήματα, θέσεις και προτάσεις, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές δίνουμε τη μάχη, αρθρώνοντας έναν σύγχρονο, αξιόπιστο αντιπολιτευτικό λόγο, όχι με τοξικότητα, όχι με στείρα αντιπαράθεση. Η πολιτική δεν είναι αρένα για να εκτονώνουμε τα χειρότερα ένστικτά μας. Η πολιτική είναι δημιουργία, είναι ζωή, είναι συμμετοχή. Υπάρχει για να λύνει τα προβλήματα και όχι για να δημιουρηεί περισσότερα. Μία εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση του τόπου έρχεται μέσα από την ουσιαστική καθημερινή επαφή με την κοινωνία, μέσα από τον καθημερινό διάλογο με τους πολίτες, μέσα από τη συνένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Η ιστορία όμως δεν γράφεται με υποθέσεις και με λόγια, αλλά με πράξεις και γεγονότα. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας υπενθύμισαν σε όλους ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα γιατί κυρίαρχος είναι ο λαός.

Και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

*Η Μάρα Κουκουδάκη είναι Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ,Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments