ΑΠΟΨΕΙΣ

Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών

Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών
Γράφει στο pagenews.gr η Ρωξανη Μπέη Μέλος πολιτικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων

Την περασμένη Κυριακή βιώσαμε όλοι μια μεγάλη  ανατροπή στο δήμο της Αθήνας. Μια ανατροπή καθόλου τυχαία ούτε συγκυριακή. Ο Χάρης Δούκας κατάφερε να κερδίσει αυτόν που όλοι πίστευαν ότι θα είναι σίγουρα νικητής, ο ανηψιός του πρωθυπουργού, που όλοι οι μηχανισμοί του κόμματος είχαν πέσει πάνω του να τον υποστηρίξουν, όπως και όλα τα συστημικά ΜΜΕ, ένας Μπακογιάννης.

Η ανατροπή αυτή έγινε γιατί το ΠΑΣΟΚ με το Χάρη Δούκα κατέθεσαν στους πολίτες της Αθήνας μια εναλλακτική πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων τους απέναντι στις πολιτικές του Μπακογιάννη. Ήταν μια πρόταση ανανέωσης, σύγκλισης στη βάση, συσπείρωσης γύρω από τα κατάλληλα πρόσωπα, βασισμένη σε σωστή στρατηγική,  με σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα και με το πρόταγμα μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης. Αυτά συμπυκνώνει η παρουσία του Χάρη Δούκα στην Αθήνα και αυτά προτάσσει και προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά ας μην μείνουμε μόνο στη νίκη στην Αθήνα. Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ κέρδισε περισσότερους από 100 δήμους σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που το καθιστά πλέον, σε επίπεδο αυτοδιοικητικό, τη δεύτερη πολιτική δύναμη πανελλαδικά.

Το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές αύξησε σημαντικά την εκλογική του δύναμη. Στις αυτοδιοικητικές πλέον είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη, αφού κέρδισε περισσότερους από 100 Δήμους και δύο περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα, με πιο σημαντική νίκη αυτή της Αθήνας.  Επιπλέον, όπως και στην Αθήνα, έτσι και αλλού, η όποια συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έγινε γύρω από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που υποδεικνύει την πολιτική του ηγεμονία αυτήν τη στιγμή στην κεντροαριστερά.

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι είμαστε μπροστά σε μια αλλαγή πολιτικών συσχετισμών. Το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνεται κυρίαρχο κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς και είμαι σίγουρη ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές, καθώς θα είμαστε το δεύτερο κόμμα και πανελλαδικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments