Διεθνή

Λαβρόφ για Ισραήλ: «Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Λαβρόφ για Ισραήλ: «Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Reuters.com

Στη λογική ελπίζει ο Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να μπει τέλος στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, και ζητά να ληφθούν υπόψη, μεταξύ άλλων, οι αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η νέα πραγματικότητα και οι εξελίξεις από το 1967 μέχρι σήμερα.

Ο Αλεξέι Ζάιτσεφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης την Παρασκευή ότι η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την απομάκρυνση ρώσων πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη.

Συμπλήρωσε ότι η Μόσχα παραμένει σε επαφή με βασικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή για τη διασφάλιση της απομάκρυνσης αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων και για ζητήματα που αφορούν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των ρώσων πολιτών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή των συγκρούσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments