Πολιτική

Άδωνις: Άθλος για την Ελλάδα η επενδυτική βαθμίδα

Άδωνις: Άθλος για την Ελλάδα η επενδυτική βαθμίδα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot/ mega/ «Τι σημαίνει για την Ελλάδα η ανάκτηση της επενδυτική βαθμίδας από την Standard and Poor’s»

Άδωνις: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Κ. Μητσοτάκη

«Άθλος για την Ελλάδα είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας», σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υπογραμμίζει τον καθοριστικότατο ρόλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστορική επιτυχία.

«Το μεγάλο θετικό νέο της ημέρας είναι η επενδυτική βαθμίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος διευκρινίζει: «Στο μέτρο που και εγώ έχω υπάρξει μέλος αυτής της κυβερνήσεως, αισθάνομαι πολύ μεγάλη υπερηφάνεια και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με συμπεριλάβει σε αυτήν την ομάδα και να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ελληνικό λαό, ο οποίος με φοβερές θυσίες κατάφερε να φθάσει σε αυτό το υψηλό σημείο διάκρισης».

«Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν ήταν καθόλου αυτονόητη και καθόλου εύκολη», συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Η επενδυτική βαθμίδα», συμπληρώνει ο υπουργός «επιτρέπει από σήμερα σε μια σειρά από επενδυτικά κεφάλαια του πλανήτη να έρθουν στην Ελλάδα για επενδύσεις. Άρα η Ελλάδα, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα έχει μια εισροή ξένων κεφαλαίων, που μέχρι σήμερα δεν είχε. Στην καθημερινότητα, αυτό σημαίνει μικρότερα επιτόκια δανεισμού για κράτος και επιχειρήσεις και, άρα, μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη».

«Έτσι, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη μπαίνει σε μια φάση ύφεσης και οι ξένοι οίκοι προβλέπουν μείωση ή ακόμη και ύφεση, η Ελλάδα χάρη στην επενδυτική βαθμίδα και το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει μια σημαντική οικονομική ανάπτυξη και έτσι, θα επιταχυνθεί η σύγκλισή μας με την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Πρόκειται για υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για επενδυτική βαθμίδα πριν από το τέλος του χρόνου, όπως και συνέβη. H Standard and Poor’s είναι ένας από τους μεγάλους οίκους και, συνεπώς, πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία του πρωθυπουργού και του Ελληνικού λαού», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments