Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμούς σκληρού εσωκομματικού ροκ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμούς σκληρού εσωκομματικού ροκ

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ "ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ" (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Όλο και πιο οξεία η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πτέρυγες του κόμματος.

Οξύνεται ακόμη περισσότερο η ένταση μεταξύ  “προεδρικών” και “Ομπρέλας” στο εσωτερικό του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Με βάση τη νέα φάση της έντονης και δημόσιας αντιπαράθεσης, την οργισμένη αντίδραση του Παύλου Πολάκη προκάλεσαν οι αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη στο πρόσωπό του το πρωί του Σαββάτου με τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρώην υπουργό Υγείας των κυβερνήσεων Τσίπρα για “αντιεπιστημονικές απόψεις” τον καιρό την πανδημίας.  

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό πως τη φράση «σταλινικές απόψεις» χρησιμοποίησε ο Πάνος Σκουρλέτης  το πρωί του Σαββάτου για να απαντήσει στο «τελεσίγραφο» του Στέφανου Κασσελάκη και μέσω της συνέντευξής του στον Εθνικό Κήρυκα  ότι σε όποιον δεν αρέσει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να φύγει.

«Είναι πολύ παλαιάς κοπής οι προσεγγίσεις αυτές» είπε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Σκουρλέτης με αφορμή τις σχετικές τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της εκπροσώπου του κόμματος, Δώρας Αυγέρη.

Εμφανώς εκνευρισμένος ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν επιδιώκει την ενότητα λέγοντας ότι «αντί να είναι ενωτικός αναρωτήθηκε αν δεν θέλουμε κάποιοι να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς που δεν ψηφίσατε το 2012 και το 2015 ΣΥΡΙΖΑ το λέτε σε εμάς που κάναμε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Από τα βέλη του Πάνου Σκουρλέτη δεν ξέφυγε και ο Παύλος Πολάκης καθώς αναρωτήθηκε «είπε κανείς να έχουμε δύο φωνές την περίοδο της πανδημίας που έβγαινε ο Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;».

«Κακώς λένε ότι κάποιοι σαν εμένα κάναμε face control και αριστερόμετρο» συνέχισε στους ίδιους τόνους ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην ανάρτησή του το μεσημέρι του Σαββάτου ο Παύλος Πολάκης, από την πλευρά του, αποκαλεί τον Πάνο Σκουρλέτη «άσχετο» και «ανεπάγγελτο» παραθέτοντας τα τρία χειρουργεία που έκανε τις τελευταίες δέκα ημέρες.

«Εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική παρά όλη την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στο Μητσοτακη που ασκώ 4 χρόνια τωρα!! Εσυ τι ακριβώς κάνεις;; Γιατί εγώ είχα αξία και πριν τα αξιώματα και θα έχω και μετά από αυτα!! Μερικοί μερικοί είχατε πριν ή θα έχετε μετά;;;» συνεχίζει την επίθεσή του προς τον Πάνο Σκουρλέτη ο Παύλος Πολάκης και καταλήγει: «Θελουμε να συσπειρώσουμε την κοινωνία και τους ανθρωπους της πραγματικης γνώσης και επιστημοσυνης και οχι τους δήθεν και τους τίποτα που «και εμείς θα βάζαμε».

Το χορό σε αυτό το ιδιόμορφο hard rock μοτίβο έσυρε πρώτος ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, το χορό των διαγραφών εξ’ αποστάσεως άνοιξε χθες αιφνιδιαστικά από τις ΗΠΑ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς τέλεσε τον πολιτικό του γάμο του με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, διατηρώντας, ωστόσο, το άγρυπνο βλέμμα του πάνω από την Κουμουνδούρου.

Παρότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού χθες, ο κ. Κασσελάκης πληροφορήθηκε σε άμεσο χρόνο από τους συνεργάτες του τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Τζουμάκα, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει τη διαδικασία αποπομπής του.

Ως «casus belli» από την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξελήφθη, κατά πληροφορίες, η αποστροφή του κ. Τζουμάκα περί κόμματος «ολιγαρχικού» και «διαπλεκόμενου» στη χθεσινή συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ενώ είχαν προηγηθεί βολές του πρώην Υπουργού στην νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Σημειώνεται οτι η ίδια πολιτική πλατφόρμα αποτέλεσε το βασικό «οπλοστάσιο» του κ. Τζουμάκα κατά την διεκδίκηση της Προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments