Οικονομία

Corriere della Sera για αναβάθμιση από Standard & Poor’s: «Το μικρό θαύμα της Αθήνας» [vid]

Corriere della Sera για αναβάθμιση από Standard & Poor’s: «Το μικρό θαύμα της Αθήνας» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, «Το ότι η Ελλάδα προβιβάστηκε και αναβαθμίστηκε από τον διεθνή οίκο, δεν είναι η μόνη θετική ένδειξη η οποία μπορεί να κάνει τον κόσμο να μιλά για ένα “μικρό ελληνικό θαύμα”», προσθέτει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Η Corriere della Sera αναφέρθηκε σε σημερινό δημοσίευμά της στην είδηση της αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας, κατά μια βαθμίδα, στο ΒΒΒ- από τον οίκο Standard & Poor’s.

«Η βελτίωση αυτή είναι η πρώτη από το 2013, από τα χρόνια της κρίσης χρέους που κινδύνευσαν να οδηγήσουν την χώρα σε χρεοκοπία», αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera της Ιταλίας για την επενδυτική βαθμίδα της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor’s. Η Corriere della Sera αναφέρθηκε σε σημερινό (23.10.2023) δημοσίευμά της στην είδηση της αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας, κατά μια βαθμίδα, στο ΒΒΒ- από τον οίκο Standard & Poor’s.

«Το ότι η Ελλάδα προβιβάστηκε και αναβαθμίστηκε από τον διεθνή οίκο, δεν είναι η μόνη θετική ένδειξη η οποία μπορεί να κάνει τον κόσμο να μιλά για ένα “μικρό ελληνικό θαύμα”», προσθέτει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Corriere della Sera:Προβλέπεται οικονομική ανάπτυξη από τις υψηλότερες της Ε

Όπως γράφει, «σε ό,τι αφορά το 2024, για την Ελλάδα προβλέπεται οικονομική ανάπτυξη από τις υψηλότερες της ΕΕ, ενώ το ελληνικό σπρεντ, πλέον εδώ και καιρό, είναι χαμηλότερο από το ιταλικό».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι χάρη στην θετική αυτή αξιολόγηση, για την χώρα μας θα είναι πιο εύκολο να αποταθεί στις αγορές για να καλύψει τις ανάγκες της και ότι ο οίκος Standard & Poor’s αναφέρθηκε στην βελτίωση της ελληνικής δημοσιονομικής πραγματικότητας, κρίνοντας την κατάσταση «σταθερή».

Η «Corriere» υπενθυμίζει, τέλος, ότι η «στροφή» έφτασε μετά από τρία προγράμματα διάσωσης και αυστηρότατα προγράμματα λιτότητας, ενώ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών μας, το οποίο προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και φέρνει συμμετοχική ανάπτυξη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments