Policy Briefs

Μ. Βέμπερ: Κατά των συνοριακών ελέγχων εντός της Ε.Ε.

Μ. Βέμπερ: Κατά των συνοριακών ελέγχων εντός της Ε.Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Wprost.pl

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς καταδικάζει τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Αρκετές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ιταλίας, εισήγαγαν πρόσφατα προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα για να περιορίσουν την παράτυπη μετανάστευση, ένα πλήγμα για τον χώρο Σένγκεν. Σκεπτικιστής, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), υποστηρίζει αντίθετα ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι αυτή που θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές χώρες να μειώσουν μόνιμα τη μετανάστευση.

Τα κόμματα μέλη του ΕΛΚ, συμπεριλαμβανομένου του κεντροδεξιού CDU/CSU του κ. Weber, ζήτησαν επίσης νέους ελέγχους, με αποτέλεσμα ο αρχηγός του ΕΛΚ να υπενθυμίσει στο κόμμα του τη σημασία μιας ευρωπαϊκής απάντησης μακροπρόθεσμα ενόψει της αυξημένης μετανάστευσης.

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει επίσης αυξήσει τους συνοριακούς ελέγχους, εν μέσω ανησυχιών για την εισροή προσφύγων από την Παλαιστίνη.

«Θέλω να αναρωτηθείτε σοβαρά αν πιστεύουμε πραγματικά ότι η επανεισαγωγή των συνοριακών ελέγχων θα είναι η λύση », είπε ο Βέμπερ στο ετήσιο συνέδριο της πτέρυγας νεολαίας CDU/CSU το Σάββατο (21 Οκτωβρίου).

«Δεν το πιστεύω σχεδόν καθόλου », συνέχισε.

Ενώ εγκρίνει τους προσωρινούς ελέγχους, ο κ. Weber κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να «ασφαλίσουν τα [εξωτερικά] σύνορά μας καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ευρώπης» .

Το θέμα του συνεδρίου ήταν η Ευρώπη, αλλά οι ομιλίες που προηγήθηκαν του Βέμπερ τόνισαν την εστίαση του κόμματος στη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματος. «Γερμανία.

Ο Markus Söder, ο ηγέτης του CSU, προέτρεψε την κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα ακόμη πιο αυστηρό καθεστώς εσωτερικών συνόρων, ενώ ο Friedrich Merz, ο εθνικός ηγέτης, τόνισε τη δήθεν διστακτική προσέγγιση του συνασπισμού στα σύνορα: «μετανάστευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments