Πολιτική

Δένδιας: Η Ελλάδα προωθεί τρεις υποψηφιότητες στον ΟΗΕ για πρώτη φορά [pic]

Δένδιας: Η Ελλάδα προωθεί τρεις υποψηφιότητες στον ΟΗΕ για πρώτη φορά [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα προωθεί τρεις υποψηφιότητες στον ΟΗΕ. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα προωθεί τρεις υποψηφιότητες στον ΟΗΕ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα προωθεί τρεις υποψηφιότητες στον ΟΗΕ. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, συνεχίζει ο Ν. Δένδιας, οι υποψηφιότητες που προωθεί η χώρα μας είναι:

  • Για μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  • Για την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης.
  • Για μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τα ιδανικά του ΟΗΕ για ειρήνη, ασφάλεια και διεθνή συνεργασία, σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ», καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει τον ρόλο του ΟΗΕ στην προώθηση της διεθνούς ειρήνης

«Η Ελλάδα, ένα από τα ιδρυτικά κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στηρίζει τον ρόλο του Οργανισμού στην προώθηση της διεθνούς ειρήνης, μέσω της διπλωματίας και της διαβούλευσης», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Ασκεί διαχρονικά και με συνέπεια μία εξωτερική πολιτική αρχών, με προτεραιότητα τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

«Σαν σήμερα, στις 24 Οκτωβρίου 1945, ιδρύθηκε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, ο θεματοφύλακας της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments