Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε βέρτιγκο

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε βέρτιγκο
Διαγραφές και στο βάθος διάσπαση.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε μέσω κοινωνικών δικτύων τη μαζική διαγραφή των στελεχών της Ομπρέλας Δ. Βίτσα, Ν. Φίλη και Π. Σκουρλέτη. Όσο παραμένει στη Ν. Υόρκη άλλωστε ( θα έχει επιστρέψει την Πέμπτη καθώς στις 26 μιλάει στον Economist), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται σε ώρα …Ν. Υόρκης, επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα δηλαδή,  εξ ου και η σχεδόν μεταμεσονύχτια δραστηριότητά του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει πολύ νωρίτερα απο ό,τι αναμενόταν, τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δηλαδή , η οποία υπό τις παρούσες εξελίξεις είναι και αυτή προφανώς στον “αέρα”.

Η διαγραφή των Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη τμε μομφές για συστηματική και χρόνια υπονόμευση του κόμματος ( σ.σ “τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη”)και το μήνυμα πως “το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ”.

Πρόκειται για εξέλιξη που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου μετά από καθημερινά πλέον “επεισόδια” διάλυσης: Από την Παρασκευή έως και χθες το βράδυ, ο κ. Κασσελάκης διέγραψε τον Στέφανο Τζουμάκα, τα τρία στελέχη της Ομπρέλας, ο Στ. Κούλογλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, η Ομπρέλα διακίνησε ένα κείμενο κατά της νέας ηγεσίας και ο Δ. Βίτσας προανήγγειλε ουσιαστικά την ίδρυση νέου κόμματος. ,

Αντιδράσεις

Ο καταιγιστικός ρυθμός με τον οποίο ο “όλος ΣΥΡΙΖΑ” οδεύει προς τη διάλυση προκαλεί και αλυσιδωτές αντιδράσεις:

“‘Εχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα,  περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου” σχολίασε ο Αριστείδης Μπαλτάς ( ΚΟΝΤRΑ)

Μέσω facebook σχολίασε τη διαγραφή του ο Δημήτρης Βίτσας, στο ίδιο πνεύμα των πρωινών δηλώσεών του που “φωτογράφιζαν” τη δημιουργία νέου κόμματος: μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…

Μιλώντας  στη συνέχεια, ο κ. Βίτσας δήλωσε: “Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι” και πως θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αριστεράς, ζητώντας να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για όλα αυτά που παλεύει η Αριστερά”. τόνισε πάντως πως: “Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω”.

Για κίνδυνο γελοιοποίησης έκανε λόγο από πλευράς του ο Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας:  “Παρακολουθώντας και την σημερινή αντίδραση, αλλά και τις τοποθετήσεις το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και κινδυνεύει από αυτή την απαξίωση και την γελοιοποίηση, ίσως δεν έχει καταλάβει ο κ. Κασσελάκης ποια είναι εντολή που του δώσανε αυτοί που τον εκλέξανε”, είπε χαρακτηριστικά.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε ΠΓ για ανάκληση διαγραφών

Σε ανάρτησή στο facebook η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται τον πρόεδρο για παραβίαση κάθε άρθρου του καταστατικού, μιλάει για επικίνδυνες , αυταρχικές συμπεριφορές και “απαιτεί”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει , την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας “με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού. Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά. Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments