Πολιτική

Πρέσβης Ισραήλ: Η επίσκεψη Μητσοτάκη υπογράμμισε τη στρατηγική μας φιλία

Πρέσβης Ισραήλ: Η επίσκεψη Μητσοτάκη υπογράμμισε τη στρατηγική μας φιλία

Πηγή Φωτογραφίας: [351833] 7ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ / ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ, Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Τη βεβαιότητα ότι ο πόλεμος κατά της Χαμάς «θα ολοκληρωθεί με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια αποφασιστικότητα με την οποία νικήθηκε το Ισλαμικό Κράτος»

Τη βεβαιότητα ότι ο πόλεμος κατά της Χαμάς «θα ολοκληρωθεί με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια αποφασιστικότητα με την οποία νικήθηκε το Ισλαμικό Κράτος», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα Νόαμ Κατς, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ετήσιο συνέδριο του Economist.

«Ελπίζουμε ότι μετά την ήττα της Χαμάς, η αρχιτεκτονική της ειρήνης και της συνεργασίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται», ανέφερε ο Ισραηλινός πρέσβης, ενώ τόνισε ότι αυτή δεν είναι μια μάχη του Ισραήλ, αλλά «μια μάχη μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία των ανθρώπων και των δυνάμεων του σκότους, της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

«Η δημοκρατία θα επικρατήσει»

«Σε αυτήν τη μάχη, η δημοκρατία του Ισραήλ θα επικρατήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ισραηλινός πρέσβης ευχαρίστησε την Ελλάδα «για την υποστήριξή της στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, την καταδίκη της Χαμάς και την έκκληση για απελευθέρωση των ομήρων χωρίς όρους».

Ευχαρίστησε ακόμη ιδιαίτερα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Ισραήλ και συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, «σε μια επίδειξη αλληλεγγύης, που υπογραμμίζει τη στρατηγική μας φιλία», καθώς και με συγγενείς των ομήρων.

Όπως επεσήμανε, αυτήν τη στιγμή το Ισραήλ «είναι επικεντρωμένο στο να κερδίσει τον πόλεμο που του επιβλήθηκε». Σημείωσε πως συζητείται συνεχώς η επομένη της στρατιωτικής μας επιχείρησης, αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «για να φτάσουμε στον τρίτο όροφο, πρέπει πρώτα να φτάσουμε στα θεμέλια».

«Το μέλλον δεν θα περιλαμβάνει τη Χαμάς. Η Χαμάς δεν είναι εκπρόσωπος των Παλαιστινίων. Στο μέλλον, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να λύσουμε τη σύγκρουσή μας με τους Παλαιστίνιους γείτονές μας. Θα το κάνουμε γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο στόχος και οι ενέργειές μας δεν έχουν τις ρίζες τους στην εκδίκηση. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν νικήσουμε πλήρως τη Χαμάς, το μόνο που κάνουμε είναι να προετοιμάζουμε το έδαφος για την επόμενη επίθεση και για περισσότερη τρομοκρατία», επεσήμανε, ενώ προειδοποίησε:

«Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να ξεριζώσει τη Χαμάς όπου και όποτε χρειαστεί. Η μάχη μας εναντίον της Χαμάς δεν θα είναι σύντομη και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον ρυθμό που θα υπαγορεύσουμε εμείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments