Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μεν, οι δεν και η δαμόκλειος σπάθη της διάσπασης

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μεν, οι δεν και η δαμόκλειος σπάθη της διάσπασης
"Μαύρη" Δευτέρα ξημέρωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, με τα πρωτοκλασάτα στελέχη να «αλληλοσφάζονται» μέσω τηλεοπτικών καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο για το νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αντί να «δέσει» σε λιμάνια εσωκομματικής γαλήνης μετά την ανάδειξη νέου προέδρου, διέρχεται την πιο σοβαρή υπαρξιακή κρίση του από ιδρύσεώς του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζεται σε αριστερούς και προεδρικούς, με τους πρώτους να μιλάνε ανοιχτά για σοβαρές πολιτικές ανεπάρκειες του προέδρου, ακραίο νεοφιλελευθερισμό και άγνοια του καταστατικού κειμένου.

Στον αντίποδα ίστανται και ορθώνουν το πολιτικό ανάστημά τους οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Στ. Κασσελάκη, οι πιο αψείς εκ των οποίων ζητούν ακόμη και αποχωρήσεις.

Οι μεν: Πολιτικά άσχετος με την Αριστερά ο Κασσελάκης

Πιο αναλυτικά, από τη στιγμή που ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε ανοιχτή επιστολή του ανακοίνωσε ότι φεύγει από το κόμμα με σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και εν συνεχεία διαμήνυσε πως δεν παραδίδει την έδρα του, μέσα σε λίγες ώρες κορυφώθηκε εκ νέου ο «εμφύλιος πόλεμος» που σιγόβραζε ανάμεσα στους υποστηρικτές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όσους διαφωνούν με την εκλογή του στο κόμμα.

Δριμεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε με άρθρο του στην Αυγή ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, αποδομώντας πολιτικά την καταλληλότητά του για τη θέση του προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Μπαλτάς ουσιαστικά αφήνει αν εννοηθεί ότι η υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλήματα βάσει του Καταστατικού, και κάνει λόγο για «γενναιοδωρία και ευγένεια» εκ μέρους των οργάνων που τον άφησαν να θέσει υποψηφιότητα, που όπως λέει «που μπορεί να επιτρέψει ακόμη και την αυτοκτονία» (σ.σ. πολιτική) ενώ διαφωνεί με τις διαγραφές και τις αποπομπές στελεχών καθώς και με την απειλή ότι νέα στελέχη θα αναζητηθούν διαδικτυακά.

Επίσης, επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις στον ΣΕΒ περί Κεφαλαίου και επιχειρηματικότητας, τον κατηγορεί ότι ταυτίστηκε με τη θέση της ΝΔ στο ζήτημα της νέας διένεξης Ισραήλ-Παλαιστινίων, αλλά και διαφωνεί και με την πρόθεσή του να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε απλό αντίγραφο (copy) του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Για εικόνα διάλυσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, εκφράζοντας εκ νέου τη δυσφορία πολλών μελών του κόμματος προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Κατά την εκτίμησή του «υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Οι δεν: Σεβαστείτε την απόφαση του Συνεδρίου, αλλιώς αποχωρήστε

«Όποιος μείνει πίσω, θα μείνει με δική του επιλογή» δήλωσε ο Πέτρος Παππάς σχολιάζοντας τις εσωτερικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε 2 – 3 μήνες δε θα τα συζητάμε αυτά τα θέματα, δεν αφορούν κανέναν. Η κοινωνία είναι αλλού και αυτήν την κοινωνία θα εκφράσουμε, είμαι αισιόδοξος. Όποιος μείνει πίσω, θα μείνει με δική του επιλογή», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Βολές κατά όσων διαφωνούν με τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και με αφορμή τον εσωκομματικό «εμφύλιο» στο κόμμα που συμπεριλαμβάνουν ως τελευταία εξέλιξη την αποχώρηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, εξαπέλυσε και το στέλεχος του κόμματος Πάνος Ρήγας.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «οποιαδήποτε λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης δεν έχει νόημα. Δεν ενδιαφέρει την κοινωνία και είναι μακριά από τις ανάγκες της» και απευθυνόμενος στους «αντιφρονούντες» συντρόφους του, όπως τους χαρακτήρισε, είπε «ό,τι λένε αυτή τη στιγμή, βγαίνουν εκτός πλαισίου, το οποίο έχουμε συνομολογήσει όλοι και ισχύει μέχρι σήμερα».

Στο πλαίσιο αυτό, «Αν έχω μια διαφωνία, ή κάνω στην άκρη ή προσπαθώ να διορθώσω το λάθος που έχει γίνει. Εδώ δεν μιλάμε περί διόρθωσης, εδώ μιλάμε με έναν τρόπο, ο οποίος ουσιαστικά το βασικό άξονα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ή μια δημοκρατική παράταξη, με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τη σαμποτάρεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη δική του απάντηση έδωσε, τέλος, ο Παύλος Πολάκης στον Νίκο Φίλη με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος λίγο νωρίτερα δήλωσε πως στο συνέδριο θα θέσει θέμα ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης έγραψε:

«ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ !!

Η αποδέξου το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Συριζα-ΠΣ που συμμετείχαν 150.000 ανθρωποι και εξέλεξαν πρόεδρο το Στέφανο Κασσελακη

Η «Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» (από τη λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου η ρήση)

Σταματα να δηλητηριάζεις ,λόγω της στενοχωριας και της πολιτικης σου αγκυλωσης ,τον τηλεοπτικό αέρα και το ΣΥΡΙΖΑ με θεωριες συνωμοσιας για «άγνωστους οικονομικους παραγοντες που επέβαλλαν νέα ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments