Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια στελέχη ζητούν παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα [vid]

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια στελέχη ζητούν παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ζητούν όλα και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τις διαγραφές Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη από τον Στέφανο Κασσελάκη το κόμμα οδεύει ολοταχώς προς τη διάσπαση.

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα μετά την… τρικυμία που έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να δείξει την πόρτα της εξόδου σε Δημήτρη Βίτσα, Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη.

Στο παρασκήνιο αναπτύσσεται μία έντονη φημολογία για τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, με τον ίδιο όμως να μην έχει δώσει ως τώρα το παραμικρό δείγμα ότι επιθυμεί να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να «φρενάρει» την έκρηξη της εσωκομματικής έντασης και να λειτουργήσει ως νησίδα ασφάλειας στο εσωκομματικό πεδίο.

Η κρίση όμως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει πολύ δρόμο ακόμα, τουλάχιστον μέχρι την Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου. Και μέχρι τότε, αναμένεται να ενταθεί η σχετική συζήτηση για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Πολύ δε περισσότερο που η  κατάσταση πλέον απαιτεί πολύ λεπτούς χειρισμούς σε σχέση με την εφαρμογή των καταστατικών μέτρων και την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πέραν των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών της «Ομπρέλας» και της νέας ηγετικής ομάδας υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εκκλήσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα διατυπώνονται ανοιχτά πλέον από ουδέτερους βουλευτές και στελέχη που αγωνιούν εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία.

Φίλης: «Ο Τσίπρας ευθύνες για την έλλειψη αξιοπιστίας του κόμματος»

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο Νίκος Φίλης άφησε αιχμές για το πώς αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή κατάσταση. «Έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας για πολλούς λόγους που έχουμε όλοι τις ευθύνες μας και πρώτα έχει ο Τσίπρας ευθύνες για την έλλειψη αξιοπιστίας του κόμματος φάνηκε στις εκλογές αλλά τώρα χάνουμε και τη σοβαρότητά μας ως κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Φίλης σημείωσε δε ότι όσα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης «έχουν αποτέλεσμα τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και μιας δύναμης της Αριστεράς που διεκδικούσε μέσα από προγραμματικές συγκλήσεις να κυβερνήσει τη χώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments