Ελλάδα

Καιρός: Κακοκαιρία κυρίως στην δυτική Ελλάδα [26/10]

Καιρός: Κακοκαιρία κυρίως στην δυτική Ελλάδα [26/10]

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, ωστόσο γενικά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ειδικά στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Για το νέο 24ωρο ένα ψυχρό μέτωπο από το Ιόνιο θα περάσει πάνω από την χώρα και αναμένεται να προκαλέσει άστατο καιρό στα περισσότερα ηπειρωτικά με όμβρους και καταιγίδες, φαινόμενα που στην δυτική χώρα θα είναι πιο έντονα και γενικευμένα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, ωστόσο γενικά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ειδικά στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Για αύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, αναμένονται από τις πρώτες πρωινές έως τις προμεσημβρινές ώρες νεφώσεις με όμβρους και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στην Ήπειρο, την Δυτική Στερεά, και έπειτα την βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ οι πιο έντονες καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται εκείνο το διάστημα νεφελώδης καιρός, με όμβρους και πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στην Δυτική & Κεντρική Μακεδονία, την βορειοδυτική Θεσσαλία και τα δυτικότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εξασθενήσουν και θα πάρουν πιο τοπικό χαρακτήρα, ωστόσο στην δυτική Στερεά, και την δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο πρόσκαιρα θα γενικευτούν και θα έχουν έντονο κατά τόπους χαρακτήρα. Τοπικά φαινόμενα όμβρων και καταιγίδων θα σημειωθούν επίσης και στην Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά νεφελώδης με απουσία ωστόσο φαινομένων. Τις βραδινές και νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα θα πάρουν τοπικό χαρακτήρα και θα εξασθενήσουν, ενώ θα σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα, με διατήρηση μόνο λίγων τοπικών όμβρων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ταυτόχρονα οι νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα θα μειωθούν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης η οποία θα επηρεάζει την κεντρική και νότια χώρα, και σταδιακά το νέφος αυτό θα κινηθεί ανατολικότερα όσο περνάει η ημέρα.

Σημειώνεται ότι οι καταιγίδες μέσα στο Ιόνιο και στα παράλια της δυτικής χώρας θα έχουν έντονο χαρακτήρα, με πολύ υψηλή συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων, τοπικά χαλαζοπτώσεις μεγάλου κόκκου, ισχυρούς ριπαίους ανέμους, ενώ νωρίς το πρωί στα Επτάνησα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης υδροστροβίλων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο νότιοι 6-7 μποφόρ, στο κεντρικό, νότιοι 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, και στο νότιο Αιγαίο νότιοι 3-4, και στα δυτικότερα νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3-5 μποφόρ, και από το μεσημέρι δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά τμήματα. Ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά, στην Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-12 έως 18-20 βαθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία από 15-17 έως 23-25 βαθμούς, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη από 14-16 έως 19-21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15-17 έως 22-24 βαθμούς (στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), στην Θεσσαλία από 14-16 έως 22-24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από 16-18 έως 24-26  βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-20 έως 22-24 βαθμούς, στις Σποράδες θα κυμανθεί από 18-20 έως 24-26 βαθμούς, στις Κυκλάδες 17-19 έως 24-26 βαθμούς, στην Κρήτη από 15-17 έως 26-28 βαθμούς (στην βόρεια Κρήτη οι υψηλότερες μέγιστες), στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 16-18 έως 23-25 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-22 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Γενικά νεφελώδης καιρός με πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων μέχρι το μεσημέρι. Στα δυτικά τμήματα του νομού δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-20 έως 25-27 βαθμούς στον νομό, με τις υψηλότερες μέγιστες να σημειώνονται στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Θεσσαλονίκη: Αναμένεται νεφελώδης καιρός με βροχές ή όμβρους μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακά οι νεφώσεις θα μειωθούν, ωστόσο στα ανατολικά του νομού δεν αποκλείεται να σημειωθούν σύντομες τοπικές καταιγίδες το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments