Πολιτική

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά να στηρίξει τους πολίτες [vid]

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά να στηρίξει τους πολίτες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και ότι πρόκειται μια επιτυχία που ανήκει σε Έλληνες πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και ότι πρόκειται μια επιτυχία που ανήκει σε Έλληνες πολίτες

Στην ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και ότι πρόκειται μια επιτυχία που ανήκει σε Έλληνες πολίτες.

«Σε συνέχεια μιας σειράς θετικών ειδήσεων και ανακοινώσεων για την ελληνική οικονομία όσα ειπώθηκαν και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και από το απόλυτο αδιέξοδο έχουμε περάσει σε μια περίοδο ανάκαμψης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δημιουργίας νέων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Μια επιτυχία που πριν και πάνω απ’ όλα ανήκει στους Έλληνες πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολιτών τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλονοτος και Ενέργειας κ. Σδούκου.

Όπως είπε, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό.

Πρόσθεσε ότι αν από τη νέα χρονιά ξεφύγουν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων θα επανεξεταστεί νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές.

«Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Παρόλα αυτά σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας, ο Πάυλος Μαρινάκης ανέφερε ότι πρόκειται για καθημερινή μάχη κα σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι θα έχουμε ανακοινώσεις όταν διαπιστωθούν παραβάσεις.

«Οφείλουν να σέβονται όλοι τους καταναλωτές, ειδικά σε μια περίοδο εισαγόμενης ακρίβειας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments