Διεθνή

Ισραήλ: Ανηλεές σφυροκόπημα από τον στρατό στη Γάζα – Χτυπούν τούνελ και υποδομές [vid]

Ισραήλ: Ανηλεές σφυροκόπημα από τον στρατό στη Γάζα – Χτυπούν τούνελ και υποδομές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Timesofgaza, Αναφορές από τη Χαμάς επιβεβαίωναν την εισβολή ισραηλινών τανκς και την ανταλλαγή πυροβολισμών με μέλη της Χαμάς σε μεγάλη κλίμακα. Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν σε δύο τομείς, στο Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και το Μπουρέιτζ (κεντρική Γάζα).

Σε νέα φάση εισήλθε το βράδυ της Παρασκευής ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν χερσαίες επίθέσεις και επέκτειναν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Αναφορές από τη Χαμάς επιβεβαίωναν την εισβολή ισραηλινών τανκς και την ανταλλαγή πυροβολισμών με μέλη της Χαμάς σε μεγάλη κλίμακα. Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν σε δύο τομείς, στο Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και το Μπουρέιτζ (κεντρική Γάζα).

Ο εκπρόσωπος του IDF επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων για 3η συνεχόμενη νύχτα στη Γάζα, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις., θα είναι «πιο εκτεταμένες» σε σχέση με τις δύο προηγούμενες νύχτες και «από όλα τα μέτωπα». Κάλεσε δε, τους Παλαιστίνιους πολίτες να μετακινηθούν νότια από τις θέσεις της Χαμάς, για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις δηλώσει του οι Ισραηλινοί χτυπούν τούνελ και υποδομές των τρομοκρατών της Χαμάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο αργά το βράδυ της Παρασκευής για μια «περιορισμένου τύπου χερσαία επιχείρηση» στη Γάζα. 

Στο μεταξύ και ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί με κομένη την ανάσα την κλιμάκωση των συγκρούσεων, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς δήλωσε απόψε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. «Εάν ο Νετανιάχου (σ.σ. ο πρωθυπουργός του Ισραήλ) αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη» ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των (Ισραηλινών) στρατιωτών».

Παράλληλα κάλεσε τις αραβικές χώρες να αναλάβουν δράση και τους Παλαιστινίους να εξεγερθούν εναντίον των Ισραηλινών σε όλον τον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments