Διεθνή

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ έτοιμες να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» στην περιοχή, δηλώνει ο Μπάιντεν

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ έτοιμες να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» στην περιοχή, δηλώνει ο Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Abcnews.com

Αποφασισμένος να διατάξει «περαιτέρω δράση» στη Μέση Ανατολή εμφανίζεται ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με επιστολή που έρχεται στη δημοσιότητα μετά τις επιθέσεις κατά αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  τόνισε σε επιστολή του στον νέο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον χθες Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του είναι «έτοιμη ν’ αναλάβει περαιτέρω δράση», μετά τις επιθέσεις οργανώσεων συνδεόμενων με το Ιράν εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία σταθμεύουν στο Ιράκ και στη Συρία.

Η επιστολή βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα σε δυο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς», στην ανατολική Συρία.

Οι αμερικανικές δυνάμεις και σύμμαχοί τους έχουν γίνει στόχος τουλάχιστον 16 επιθέσεων στη Συρία και στο Ιράκ από την αρχή του μήνα, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο κατηγόρησε «παραστρατιωτικές ομάδες συνδεόμενες με το Ιράν», ενώ συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Δυνάμεις των ΗΠΑ και του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού οι οποίες σταθμεύουν στο Ιράκ και στη Συρία υπέστησαν επανειλημμένες επιθέσεις με drones και ρουκέτες εδώ και μια εβδομάδα, με φόντο τη σύρραξη ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας και τα τελευταία χρόνια θεωρείται κοντά στην Τεχεράνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments