Διεθνή

Στα άκρα οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ

Στα άκρα οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Cfr.org

Τι προκάλεσε την έντονη ισραηλινή αντίδραση.

Αποφασισμένο να προβεί σε «επανεκτίμηση» της σχέσης του με την Τουρκία είναι το Ισραήλ, ύστερα από τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν υπέρ της Χαμάς και κατά του Ισραήλ και της Δύσης.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν, σε ανάρτησή του, «δεδομένων των σοβαρότατων δηλώσεων που έρχονται από την Τουρκία, έχω δώσει εντολή για την επιστροφή των διπλωματικών αντιπροσώπων εκεί, προκειμένου να γίνει επαναξιολόγηση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας».

Κι άλλοι ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιτίθενται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τελευταία του ξέσπασμα κατά του Ισραήλ.

Ο υπουργός Ενέργειας Ισραέλ Κατζ, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών τον επόμενο χρόνο, λέει ότι ο Ερντογάν «αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο» κατά τη διάρκεια της μαζικής συγκέντρωσης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο άνθρωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας υποστηρίζει την τρομοκρατία της Χαμάς-Νταές», γράφει ο Κατζ στο X. «Ακόμη και η καφίγια του δεν θα καλύψει την ντροπή».

«Ο Ερντογάν προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά παραμένει αντισημίτης», ανέφερε ο Ερντάν στο Army Radio, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν που πυροδότησαν την ένταση

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν, στις οποίες αναφέρεται ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, έκαναν λόγο για «σφαγή» στη Γάζα, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κύριος ένοχος για ότι συμβαίνει είναι οι Δυτικοί.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε μαζική φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ότι το Ισραήλ είναι κατακτητής και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό. (…) Το Ισραήλ είναι κατακτητής, ο Ερντογάν μιλάει ξεκάθαρα γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε στους υποστηρικτές του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments