EDITOR'S PICK

Τα καλύτερα ξενοδοχεία που πρέπει να επισκεφτείτε στις Μαλδίβες

Τα καλύτερα ξενοδοχεία που πρέπει να επισκεφτείτε στις Μαλδίβες

Πηγή Φωτογραφίας: travelplusstyle.com

Ανακαλύψτε τις επιλογές μας στον πιο exotic προορισμό

Παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά γεμάτα άγρια ζωή και πολυτελή ξενοδοχεία μετατρέπουν τις Μαλδίβες σε ένα ταξίδι ζωής. Και ενώ ο καιρός της πόλης μπορεί να μην μας εμπνέει, οι μήνες που διανύουμε αποτελούν το ιδανικό timing για ένα ταξίδι στον exotic αυτό προορισμό. Όποια και αν είναι η περίσταση και οι προσδοκίες σας, όσα θα δείτε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι σας σε αυτό το ειδυλλιακό μέρος του κόσμου. Ακολουθούν επτά ξενοδοχεία που αξίζει να δείτε – και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού κάνετε κράτηση.

Για ένα ρομαντικό ταξίδι: Gili Lankanfushi

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gili Lankanfushi, Maldives (@gili.lankanfushi)

Οι ρομαντικές αποδράσεις δεν μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερες από ένα ταξίδι στο Gili Lankanfushi, ένα κομψό θέρετρο σε ένα ιδιωτικό νησί, μόλις 20 λεπτά με ταχύπλοο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Malé. Δεν είναι τόσο απομακρυσμένο όσο άλλα νησιά, αλλά είναι μια δημοφιλής επιλογή χάρη στο μικρό του μέγεθος και την εύκολη πρόσβασή του – δεν θα χρειαστεί να επιβιβαστείτε σε υδροπλάνο για να το προσεγγίσετε. Εδώ, το παν είναι να χαλαρώσετε και να αγκαλιάσετε το μποέμ πνεύμα σας. Μία από τις πιο κομψές επιλογές σε αυτή τη λίστα, οι εσωτερικοί χώροι είναι elegant – παρουσία από ψάθινα έπιπλα, πινελιές από μπαμπού και βελούδινα διακοσμητικά αξεσουάρ κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά.

Το Gili είναι επίσης ένα οικολογικό θέρετρο με δικό του βιολογικό λαχανόκηπο, βιολογικά προϊόντα περιποίησης και αυστηρό κανόνα για τη μη χρήση πλαστικών. Με μια εκτεταμένη γκάμα προσφερόμενων εγκαταστάσεων, μπορείτε να χαλαρώσετε στο εντυπωσιακό Meera Spa, να οργανώσετε θαλάσσια σπορ και εκδρομές στο κέντρο καταδύσεων και να απολαύσετε μια φανταστική ποικιλία από παγκόσμιες κουζίνες στα εστιατόρια, όπου θα βρείτε τα πάντα, από παραδοσιακά πιάτα των Μαλδίβων μέχρι μια εντυπωσιακή ποικιλία ινδικών φαγητών στον μπουφέ The Passage to India. Εκτός από τις 44 υπερυδατικές βίλες, ορισμένες από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος, το θέρετρο φιλοξενεί το The Private Reserve, τη μεγαλύτερη υπερυδατική βίλα στον κόσμο, που διαθέτει infinity pool, φυσική πισίνα από κοράλλια, θαλάσσιο κήπο, ιδιωτική λιμνοθάλασσα, τέσσερα υπνοδωμάτια και ιδιωτικό σκάφος αναψυχής.

Για να απολαύσετε το “island life”: Soneva Fushi

Το Soneva Fushi ενθαρρύνει τους επισκέπτες να χαλαρώσουν με το ήθος της αργής ζωής και την χαλαρή ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στο καταφύγιο βιόσφαιρας Baa Atoll της Unesco, σε απόσταση 30 λεπτών με υδροπλάνο από το Μαλέ, είναι το αυθεντικό νησί των Μαλδίβων με γυμνά πόδια και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα νερά και να κλείσουν πολλές δραστηριότητες. Είναι επίσης μια από τις καλύτερες επιλογές σε αυτή τη λίστα για θαλάσσια σπορ, καθώς απέχει μόλις 20 λεπτά από τον κόλπο Hanifaru, φυτώριο για γκρίζους καρχαρίες και πατρίδα μιας από τις μεγαλύτερες μεταναστεύσεις σαλαχιού μάντα στον κόσμο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκδρομές με αναπνευστήρα, κρουαζιέρες με δελφίνια, paddleboarding, καγιάκ και ιστιοπλοΐα με καταμαράν, καθώς και εκδρομές με το πρώτο zip line των Μαλδίβων.

Όσον αφορά τη διαμονή, υπάρχουν 53 ιδιωτικές βίλες και οκτώ ευρύχωρα υδάτινα καταφύγια, όλα περιτριγυρισμένα από πλούσιο πράσινο και με όμορφη θέα. Επιλέξτε ανάμεσα σε βίλες ενός υπνοδωματίου, οικογενειακές σουίτες και μπανγκαλόου τριών υπνοδωματίων με κουζίνες και κελάρια κρασιών. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για οικογένειες, καθώς διαθέτει ένα από τα καλύτερα παιδικά κλαμπ της χώρας, με μοναδικές δραστηριότητες και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους, καθώς και εσωτερικούς δασκάλους κατά τη διάρκεια των διακοπών. Υπάρχει ακόμη και μια ζώνη χωρίς τεχνολογία για να ενθαρρύνει τα παιδιά να βυθιστούν στη ζωή του νησιού. Εν τω μεταξύ, χαλαρώστε στο εντυπωσιακό spa και να λάβετε μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες ευεξίας.

Για την απόλυτη ιδιωτικότητα: Six Senses Laamu

Το Six Senses είναι πάντα αξιόπιστο για εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης και άριστες υπηρεσίες, οπότε ένα ταξίδι στο θέρετρό του στις Μαλδίβες είναι must. Χτισμένο με γνώμονα την απόλυτη ιδιωτικότητα, το θέρετρο είναι το μοναδικό πολυτελές νησί στην Atoll Laamu, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γειτονικές ιδιοκτησίες και η θαλάσσια ζωή είναι από τις πιο πλούσιες στη χώρα. Το θέρετρο, το οποίο είναι προσβάσιμο με αεροπλάνο μιας ώρας από το Μάλε (ή με εσωτερική πτήση 35 λεπτών και ταχύπλοο 15 λεπτών), έχει εντυπωσιακά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας: εργάζεται για την απαλλαγή από πλαστικά και μηδενικά απόβλητα, υπάρχει ένα εργαστήριο Earth Lab με αφοσιωμένη ομάδα ανακύκλωσης και φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες θαλάσσιας βιολογίας στη χώρα. Νωρίτερα φέτος, άνοιξε το SHELL (Sea Hub of Environmental Learning in Laamu), όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τις προσπάθειες διατήρησης της θάλασσας.

Μετά από ένα θαλάσσιο σαφάρι ή μια συνεδρία σέρφινγκ (σε κάθε επισκέπτη ανατίθεται ένας υπεύθυνος εμπειριών), μπορείτε να χαλαρώσετε σε μία από τις 96 παραθαλάσσιες βίλες, τα υπερυδατικά μπανγκαλόου ή τις βίλες με ιδιωτική πισίνα, η καθεμία με ρουστίκ σικ διακόσμηση. Η χαλαρή ατμόσφαιρα συνεχίζεται σε όλο το θέρετρο, ειδικά στο spa με τους επισκέπτες θεραπευτές και τους εσωτερικούς ειδικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους χρησιμοποιούν αγιουρβεδικές πρακτικές. Μπορείτε να αξιοποιήσετε και τη μικρή παιδική λέσχη, καθώς και να απολαύσετε τις πολλές γαστρονομικές επιλογές – από γεύματα μόνο για ενήλικες μέχρι πρωινό στην ύπαιθρο.

Για ένα all-inclusive οικογενειακό ταξίδι: Heritance Aarah

Το Heritance Aarah βρίσκεται στην ατόλη Raa και περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά, σε απόσταση 40 λεπτών με υδροπλάνο από το Μαλέ. Αν σας αρέσει η ιδέα των all-inclusive διακοπών όπου φροντίζεται κάθε λεπτομέρεια, αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον θέρετρο βρίσκεται σε ένα μεγάλο νησί, με έμφαση στα οικογενειακά ταξίδια. Ήταν επίσης το πρώτο θέρετρο των Μαλδίβων με πιστοποίηση LEED Gold, που απονέμεται σε ακίνητα για την ενεργειακή απόδοση και τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Πρόκειται για την πιο προσιτή επιλογή σε αυτή τη λίστα, προσφέροντας στους επισκέπτες μία από τις 124 βίλες και 24 σουίτες, όλες με παραδοσιακή διακόσμηση των Μαλδίβων και ιδιωτικούς μπάτλερ. Οι οικογένειες θα πρέπει να κλείσουν τις βίλες Pool Beach Villas με δύο κρεβάτια, οι οποίες είναι ευρύχωρες και διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, ενώ τα ζευγάρια θα πρέπει να μείνουν σε μια υπερπολυτελή Overwater Ocean Suites με ιδιωτική πισίνα και κατάστρωμα. Στους επισκέπτες θα δοθούν πιστώσεις για spa, ώστε να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό απόγευμα και μπορούν επίσης να κλείσουν επιπλέον δραστηριότητες, όπως γευσιγνωσία κρασιού και θαλάσσιο σκι.

Όποιο είδος διακοπών κι αν επιθυμείτε, θα έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά το φαγητό και το ποτό. Κάντε κράτηση για ιδιωτικά δείπνα (ιδανικά για γαμήλια ταξίδια και ειδικές περιστάσεις) ή επιλέξτε ανάμεσα σε εστιατόρια που σερβίρουν εκλεκτά πιάτα, γαλλική κουζίνα, ιαπωνικά πιάτα και άλλα. Τα παιδιά θα λατρέψουν την πιτσαρία, ενώ οι ενήλικες θα εκτιμήσουν τα πολλά μπαρ πάνω από το νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments