EDITOR'S PICK

Τι σημαίνει το σύμβολο που βάζει η Disney στην αρχή κάθε ταινίας της

Τι σημαίνει το σύμβολο που βάζει η Disney στην αρχή κάθε ταινίας της

Πηγή Φωτογραφίας: spotify, Ενώ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επιβλέπει τα γυρίσματα του Treasure Island το 1949, ο Walt Disney (Γουόλτ Ντίσνεϊ) έκανε μια αυτοσχέδια επίσκεψη στο μικροσκοπικό χωριό Norton Disney στο Lincolnshire για να εντοπίσει τη μακρινή καταγωγή του.

Η Disney ήταν και είναι ο πρωτοπόρος του κινηματογράφου που φέρνει χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους με τις ταινίες του. Σήμερα, η εταιρεία που ξεκίνησε ο Walt Disney στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1923 γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Από πού κρατούν όμως οι ρίζες αυτού του ταλαντούχου και φιλόδοξου άνδρα; Ενώ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επιβλέπει τα γυρίσματα του Treasure Island το 1949, ο Walt Disney (Γουόλτ Ντίσνεϊ) έκανε μια αυτοσχέδια επίσκεψη στο μικροσκοπικό χωριό Norton Disney στο Lincolnshire για να εντοπίσει τη μακρινή καταγωγή του.

Συνοδευόμενος από τη γυναίκα και τα παιδιά του, βρήκε το οικογενειακό έμβλημα του φημισμένου προγόνου του Sir William d’Isney, στον τάφο του 14ου αιώνα στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Norton Disney. Πρόκειται για τρία λιοντάρια.

Ως φόρος τιμής στην ανακάλυψη του Γουόλτ, αυτά τα τρία λιοντάρια εμφανίζονται στη διάσημη σειρά τίτλων κάθε ταινίας της Disney από το 2006.

Μια σημαία που φέρει το έμβλημα φαίνεται να κυματίζει στην κορυφή του κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης στο σύντομο κλιπ και αναπαράγεται στα πάρκα της Disneyland σε όλο τον κόσμο από το 1965.

Μιλώντας από την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η οποία χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, ο ιστορικός και ειδικός της Disney, Sebastien Durand, είπε στο Πρόγραμμα Today του BBC Radio 4: «Αυτό είναι το παλαιότερο μέρος στην Αγγλία όπου μπορείτε να βρείτε ένα ίχνος της Disney, της ιστορίας του Walt Disney και του γενεαλογικού δέντρου και ακόμη και το οικόσημό του».

Από πού προέρχεται το επίθετο Disney

Πρόσθεσε ότι υπάρχει «99 τοις εκατό» πιθανότητα το όνομα της Disney να προέρχεται από τη γαλλική οικογένεια που μνημονεύεται στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

Ο Walt έκανε την επίσκεψή του στο Norton Disney με τη σύζυγό του Lillian και τις κόρες του Diane και Sharon στις 7 Ιουλίου 1949.

Εκείνη την εποχή, η εταιρεία του ήταν ήδη εξαιρετικά δημοφιλής για ταινίες όπως «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» και το «Fantasia», όπου πρωταγωνιστεί ο πολύ αγαπημένος Μίκυ Μάους.

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο οποίος γνώριζε ότι ο προπάππους του ήταν Ιρλανδός, είχε ακούσει ότι υπήρχε ένα χωριό που ονομαζόταν Ντίσνεϋ και έτσι ήθελε να το εξερευνήσει περαιτέρω.

Η επίσκεψή του μαγνητοσκοπήθηκε με κινηματογραφική κάμερα. Το βίντεο τον δείχνει με την οικογένειά του έξω από την εκκλησία και να μιλάει με τον τότε εφημέριο, αιδεσιμότατο RK Roper.

Επίσης, ποζάρουν δίπλα στις πινακίδες του Norton Disney και περπατούν στον κεντρικό δρόμο.

Μέσα στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, ο Walt είδε το έμβλημα του William d’Isney, το οποίο έδειχνε τρία λιοντάρια στραμμένα προς τα αριστερά – το σύμβολο της Νορμανδίας.

Οι De Isgnys είχαν έρθει από τη Γαλλία στην Αγγλία με τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή μετά τη Μάχη του Χάστινγκς το 1066.

Σύμφωνα με το BBC, το όνομά τους άλλαξε στη συνέχεια με την πάροδο των αιώνων, πρώτα σε d’Isgny και μετά σε D’Iseny, πριν τελικά γίνουν Disney γύρω στον 13ο ή 14ο αιώνα.

Το 1965, ο Walt Disney θέλησε να προσθέσει ένα οικόσημο στο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης για να τιμήσει τη 10η επέτειο της Disneyland.

Ρωτήθηκε αν υπήρχε ένα έμβλημα της Disney και θυμήθηκε πώς το είδε στο Norton Disney.

Οι φωτογραφίες του, τραβήχτηκαν για να μπορούν να αναπαραχθούν στην Καλιφόρνια και σε άλλα πάρκα της Disney.

Τι θυμάται κάτοικος της περιοχής

Η Hilda Kinnersley, κάτοικος Norton Disney, τώρα 94, ήταν 20 ετών όταν ο Walt επισκέφτηκε την οικογένειά του.

Αναπολώντας την επίσκεψή του, είπε στο BBC πώς ο αδερφός της έφερε την οικογένεια στην τοπική παμπ, το St Vincent Arms, που τώρα ονομάζεται Green Man.

Η ίδια είπε: «Σκέφτηκα ποιος είναι αυτός που φέρνει; Και μετά σκέφτηκα, δεν είναι άσχημος άντρας. Μπαίνουν όλοι μαζί με τις κόρες του. Μιλούσαν πολύ, και έπαιξαν ένα παιχνίδι με βελάκια, γιατί παίζαμε ήδη βελάκια όταν μπήκε ο Γουόλτ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments