Πολιτική

Άδωνις: Η ανεργία στην οικοδομή είναι κάτω από το μηδέν [pics,vid]

Άδωνις: Η ανεργία στην οικοδομή είναι κάτω από το μηδέν [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, όλοι οι οικοδόμοι βρίσκουν δουλειά

Το γεγονός ότι η ανεργία στον οικοδομικό κλάδο έχει πέσει κάτω από το μηδέν επί των ημερών των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει ότι τα λεφτά των ασφαλιστικών εισφορών των εργατών πηγαίνουν αποκλειστικά στις συντάξεις των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νικόλαου Έξαρχου για την αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων των οικοδόμων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναγνώρισε πως «κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, υπήρχε μεγάλη ανεργία στο χώρο της οικοδομής», αλλά πρόσθεσε πως «στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κατάσταση αυτή έχει εξαλειφθεί και πάμε στην ανάποδη κατάσταση, όπου οι κατασκευαστικές εταιρείες ψάχνουν οικοδόμους και δεν βρίσκουν. Η ανεργία στην οικοδομή είναι κάτω από το μηδέν. Πλέον, τα αιτήματα των εργοδοτών αφορούν την ανάγκη για μετάκληση εργαζομένων στο χώρο της οικοδομής. Άρα, από τη στιγμή που ήρθε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι οικοδόμοι βρίσκουν εργασία».

Κατά τη δευτερολογία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέκρουσε τον ισχυρισμό του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος, σύμφωνα με τον οποίον τα λεφτά από τις εισφορές των οικοδόμων πηγαίνουν για να πληρωθούν βιομήχανοι και τραπεζίτες.

«Η απάντηση είναι αρνητική, είναι όχι, δεν πάνε στις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων τα λεφτά από τις εισφορές των εργαζομένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος συμπλήρωσε πως «όταν ξέσπασε η κρίση της χρεοκοπίας του 2010 και αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε νομοθετικές ρυθμίσεις για τη μείωση των συντάξεων, υπήρξε ένα λαϊκό αίτημα, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούσαν να κοπούν οι συντάξεις, επειδή έχουν πληρωθεί. Το βασικότερο αίτημα της τρόικας και ιδιαίτερα του κυρίου Τόμσεν ήταν η μετατροπή του ασφαλιστικού μας συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Οι κυβερνήσεις σωστά αντιστάθηκαν σε αυτό το αίτημα και έτσι το αίτημα αυτό δεν πέρασε ποτέ από τη Βουλή».

«Και αντιστάθηκαν», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «γιατί για να πληρωθούν οι συντάξεις υπογράφουν δύο υπουργοί, ο υπουργός Εργασίας και ο υπουργός Οικονομικών. Ο υπουργός Εργασίας πληρώνει το κονδύλι που βγαίνει από τον ΕΦΚΑ και ο υπουργός Οικονομικών πληρώνει από την κρατική επιδότηση που μπαίνει στο ασφαλιστικό σύστημα μέσα από τους φόρους μας. Και αυτά τα δύο ποσά είναι περίπου μισά – μισά. Έτσι, αν οι συντάξεις πληρώνονταν μόνον από τα ένσημα που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι, οι συντάξεις θα έπεφταν στο μισό. Άρα, τα λεφτά των εργαζομένων δεν πηγαίνουν στις τσέπες των τραπεζιτών, αλλά στις συντάξεις των συνταξιούχων», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments