Πολιτική

Με τον δυτικό κόσμο ή τον Ερντογάν

Με τον δυτικό κόσμο ή τον Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Al-monitor.com

Η Ελλάδα κάνει την επιλογή της μπροστά στο δίλημμα Δύση ή Ερντογάν.

Η Χαμάς, το Ιράν και η Τουρκία έκαναν τις επιλογές τους. Η Δύση συντάσσεται με το Ισραήλ και ακολουθεί τον δικό της δρόμο. Στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός συναντάται με το ρεύμα του αντιαμερικανισμού και δημιουργεί μια ακόμη σύμπραξη μεταξύ αριστεράς και ακροδεξιάς. Το δήθεν αντισυστημικό κίνημα της χώρας επανέρχεται δριμύτερο και συντάσσεται με τις θέσεις του Ερντογάν. Δεν είναι ο Ερντογάν που συμφωνεί μαζί τους. Είναι ότι αυτοί βρίσκονται για άλλη μια φορά στην λάθος πλευρά της ιστορίας.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση επειδή ένας μεγάλος πόλεμος χτυπά την πόρτα μας. Η Τουρκία παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στη Δύση και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι τελικά τα πράγματα για την Ελλάδα. Είτε θα συμμετέχουμε πιο ενεργά σε αυτόν τον πόλεμο (αν ξεσπάσει), είτε αν οι επιπτώσεις του θα περιοριστούν στην οικονομία. Σε κάθε περίπτωση, η μετατόπιση του κέντρου βάρους της Τουρκίας στο εξτρεμιστικό Ισλάμ είναι μια εξέλιξη που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που έκλεισαν τα μάτια τους στα όσα αδιανόητα συνέβησαν από την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι βιασμοί, οι δολοφονίες και οι απαγωγές δεν καταδικάστηκαν από τους ευαίσθητους των Αθηνών ούτε καν λεκτικά.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το Ισραήλ αμύνεται. Τι θα ήθελαν να συμβεί; Να εξαφανιστεί το Ισραήλ από προσώπου γης; Τι σχέση έχει όλο αυτό με τα “πανανθρώπινα ιδανικά” που δήθεν υπερασπίζονται; Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική! Δεν τους ενδιαφέρει το ανθρώπινο δράμα που εξελίσσεται στην Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες. Αν τους ενδιέφερε θα είχαν αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους απέτυχαν όλες οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Εκείνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι να δουν τη Δύση και τον καπιταλισμό να ηττούνται.

Ο εναγκαλισμός του παρελθόντος με αυταρχικά Αραβικά καθεστώτα έχει επηρεάσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοια πράγματα να συμβούν σε κάποια άλλη στιγμή. Η Ελλάδα πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση. Αυτό είναι το συμφέρον μας. Όποιος πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας έγκειται στον εντοπισμό της θέσης του Ερντογάν και της θέσης μας θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική μας επιτρέπει να αποφύγουμε τις συνέπειες μιας κρίσης, αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Τα πράγματα είναι απλά. Το μόνο δίλημμα που υπάρχει είναι μεταξύ της Δύσης και, ή μεταξύ της Δύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments