Οικονομία

Ποιοι θα κερδίσουν από την έκπτωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος [vid]

Ποιοι θα κερδίσουν από την έκπτωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος [vid]
Μια σημαντική ρύθμιση που αφορά στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών ανακοίνωσε την Τρίτη (31/10) ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μια σημαντική ρύθμιση που αφορά στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών ανακοίνωσε την Τρίτη (31/10) ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Από το 2024 θα υπάρξει έκπτωση σε ποσοστό 50% στο τέλος επιτηδεύματος, ενώ θεσπίζεται κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα στα 780 ευρώ.

Με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία ελεύθερων επαγγελματιών, η οποία φαίνεται πως βγαίνει κερδισμένη από την εν λόγω ευεργετική ρύθμιση που θα ισχύει από την ερχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης: «Από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού. Αποκτούν ωστόσο και ένα σημαντικό επιπρόσθετο κίνητρο για τη φορολογική τους συνέπεια. Γιατί, παράλληλα, όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από αυτό το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται, από το 2024, αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος».

Εξάλλου, για τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εμπίπτουν στην παραπάνω περίπτωση, η έκπτωση θα είναι είναι της τάξεως του 25%.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση επισπεύδει την εφαρμογή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων κατά ένα έτος, γεγονός που, άλλωστε, επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του: «Κάτι το οποίο είχα ανακοινώσει ότι θα ισχύσει από το 2025, έρχεται ουσιαστικά μπροστά κατά έναν χρόνο. Το επισπεύδουμε γιατί εμπιστευόμαστε τη λογική και την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος, το οποίο θα παρουσιάσει πολύ πιο αναλυτικά στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Υπουργός Οικονομικών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments