Πολιτική

Δώρα Αυγέρη: ”Πεθαμένο λικέρ” ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Στέφανο Κασσελάκη [vid]

Δώρα Αυγέρη: ”Πεθαμένο λικέρ” ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Στέφανο Κασσελάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

“Όσα βήματα έχει κάνει αυτές τις 30 ημέρες ο κ. Κασσελάκης είναι όχι μόνο για την ενότητα, αλλά για την επόμενη μέρα, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε η Δώρα Αυγέρη

Αναφορά στη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου έκανε μεταξύ άλλων στο OPEN, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΔώρα Αυγέρη, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος, πέρα από το εθιμοτυπικό, θα αναφερθεί και στην υπόθεση των υποκλοπών «ειδικά και μετά το βάρος των νέων αποκαλύψεων».

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει ένδειξη ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στο θέμα των υποκλοπών, είπε χαρακτηριστικά: «σε αυτό το ερώτημα δεν μπορεί κανείς να μην απαντήσει καταφατικά μετά από όσα έχουν αποκαλυφθεί από τη δημοσιογραφική και δικαστική έρευνα».

«Προσφάτως αφαιρέθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος της έρευνας από τους αρμόδιους εισαγγελείς πρωτοδικών και με τον μανδύα της δήθεν αναβάθμισης, γιατί πήγε σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα και την είχαν φτάσει σε βάθος, ξαφνικά δεν έχουν την εποπτεία μιας έρευνας ακριβώς γιατί έφτασαν πολύ κοντά σε στοιχεία και αποκαλύψεις», είπε.

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αυγέρη σημείωσε ότι «όσα βήματα έχει κάνει αυτές τις 30 ημέρες ο κ. Κασσελάκης είναι όχι μόνο για την ενότητα, αλλά για την επόμενη μέρα, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την πολιτική απαρέσκεια και καταδίκη του για συγκεκριμένες φράσεις που δεν έχουν να κάνουν ούτε με την προσωπική κριτική, αλλά με τον μη σεβασμό ούτε καν στο πρόσωπο του ίδιου αλλά στο κόμμα και τα μέλη του. Έχει παραπεμφθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε για γνωμοδότηση στην Κεντρική Επιτροπή τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν μπορώ και θα ήταν πάρα πολύ πρόχειρο και πάρα πολύ επιπόλαιο, ενώ είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία να κάνω οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει όσα είπε ο Θοδωρής Δρίτσας που κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να φτιάξει δικό του κόμμα. «Αυτές οι ενστάσεις θα έπρεπε να διατυπώνονται όχι στο δημόσιο χώρο με τον τρόπο που διατυπώνονται σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο. Ο σύντροφος Θοδωρής δεν μας έχει συνηθίσει ποτέ σε αυτού του είδους την πολιτική επιλογή», τόνισε.

«Εάν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική ύλη που διαμορφώνεται σε τηλεοπτικό χρόνο, αυτή τη στιγμή στον πολύ σημαντικό και λίγο τηλεοπτικό χρόνο θα μιλούσαμε για τις υποκλοπές, για τις ευθύνες της κυβέρνησης, για το ότι δεν έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα ερωτήματα που έχουμε διατυπώσει σε σχέση με τη συγκάλυψη των ευθυνών για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θα μιλούσαμε για το νομοσχέδιο για τη στελέχωση του δημοσίου που γίνεται ακόμα χειρότερο επιτελικό κράτος. Θα μιλούσαμε για τις ελλείψεις στην υγεία», πρόσθεσε η ίδια.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη και την πολιτική του ταυτότητα

Εστιάζοντας στις παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης τον ένα μήνα που είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Αυγέρη είπε ότι συνεδριάζει για δεύτερη φορά σε ένα μήνα η κοινοβουλευτική ομάδα, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή επίσκεψη στον Άρειο Πάγο και τον ΑΣΕΠ ενώ επισήμανε και τις επισκέψεις που πραγματοποίησε τρεις φορές στη Θεσσαλία.

«Η παρουσία του στη Θεσσαλία νομίζω ότι καθόρισε και την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος για την αλλαγή στην περιφέρεια, σε μία διαδικασία από την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως νεοεκλεγείς θα μπορούσε να απόσχει αλλά δεν το έκανε. Συνειδητά επέλεξε να δοθεί αυτή η μάχη με νικηφόρα έκβαση», είπε.

«Ποια θα μπορούσε να είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν είχαμε αυτή τη συμμετοχή και τον ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία που μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και δήλωσε υποψηφιότητα, κατά την άποψή μου ήταν ένα πεθαμένο λικέρ», υπογράμμισε η κα Αυγέρη.

Αναφερόμενη στην πολιτική ταυτότητα του Στέφανου Κασσελάκη που αμφισβητείται από το εσωτερικό του κόμματος η Δώρα Αυγέρη είπε ότι «το ζήτημα δεν είναι τι λες, είναι τι κάνεις. Νομίζω ότι σε αυτό θα κριθούμε και θα αξιολογηθούμε όλοι».

Για τον αντίλογο στο εσωτερικό του κόμματος είπε ότι «πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα, είναι μία διαδικασία που έχει δρομολογηθεί. Οποιαδήποτε συζήτηση γι’ αυτή ενώ είμαστε εν αναμονή αυτής της συζήτησης στα όργανα, νομίζω ότι είναι αχρείαστη, δεν είναι αποδοτική όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον κόσμο που περιμένει την πρότασή μας».

Τέλος για τις προσεχείς ευρωεκλογές είπε: «Ο πήχης που θέτει ο απλός κόσμος που επιμένει να είναι σε αυτή τη διαδικασία είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα του επιτρέψει να κοιτάξει πια κατάματα την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη και να κάνει την πολιτική αλλαγή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments