Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Η Αστυνομία δεν είχε εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης στο Ηράκλειο

Γιάννης Οικονόμου: Η Αστυνομία δεν είχε εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης στο Ηράκλειο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον τραυματισμό της 16χρονης στο Ηράκλειο, τη βία μεταξύ ανηλίκων και την οπαδική βία, αλλά και τις νέες ταυτότητες.

«Περαστικά και να πάνε όλα καλά με την υγεία της», ευχήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου στη 16χρονη που τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Νέο Ηράκλειο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον τραυματισμό της 16χρονης στο Ηράκλειο, τη βία μεταξύ ανηλίκων και την οπαδική βία, αλλά και τις νέες ταυτότητες.

«Περαστικά και να πάνε όλα καλά με την υγεία της», ευχήθηκε, αρχικά, ο Γιάννης Οικονόμου στη 16χρονη που τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Νέο Ηράκλειο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Από όποιο υλικό υπάρχει, μαρτυρίες, εικάζεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια» που προηγήθηκαν του τραυματισμού, κατά τα οποία οι «μπαχαλάκηδες» εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στους αστυνομικούς.

«Οι αστυνομικοί δεν έχουν εμπλοκή στον τραυματισμό της», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου, εξηγώντας: «Τα στοιχεία προκύπτουν από τις καταθέσεις των αστυνομικών. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να μου επιτρέπει να αμφισβητώ τις καταθέσεις τους», ενώ ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως οι ένστολοι «δεν είδαν όμως πώς τραυματίστηκε, αντίθετα η Αστυνομία έτρεξε να φέρει τη βοήθεια».

«Είχαμε συλλήψεις στα χθεσινά επεισόδια, εστιάζουμε στον τραυματισμό ενός κοριτσιού, δεν πρέπει όμως να απομονώσουμε το γεγονός ότι είχε προηγηθεί επίθεση στην Αστυνομία και σε μαγαζιά της περιοχής», ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας: «Η  Αστυνομία λειτουργεί με κανόνες και νόμους και δεν μπορεί να μένει αδρανής όταν τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες, οφείλει να κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα».

Αναφορικά με τη σύλληψη μελών του «Ρουβίκωνα», η οποία πραγματοποιήθηκε όταν εκείνοι πήγαν να καταγγείλουν ότι τους έκλεψαν τις μηχανές, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον ”Ρουβίκωνα” απέδωσε».

Γιάννης Οικονόμου: Η βία ανηλίκων δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης

Σχετικά με το μεγάλο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως οι αστυνομικοί έχουν κάνει «πολλές φορές επιχειρήσεις στον Άγιο Δημήτριο και το Μαρούσι» και τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, ωστόσο μέσα στη λύση του είναι «η αύξηση του προσωπικού στο πεδίο και τη διοργάνωση των υπηρεσιών».

«Παρά τις ισχυρές αντιδράσεις, προχωρούμε στην υλοποίηση της επιθυμίας του πρωθυπουργού», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για τη φύλαξη προσώπων, προσθέτοντας πως ήδη «έχουμε ξεπεράσει τα 1.500 άτομα με φύλλα πορείας και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε φτάσει στις 2.500. Με όποιο κόστος και κόπο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα πως θα πρέπει «ταυτόχρονα να βρούμε έναν τρόπο δράσης προκειμένου να έχουμε πιο αποδοτική αστυνόμευση».

«Η κουλτούρα της βίας δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, είναι θέμα οικογένειας, κοινωνίας, παιδείας», επεσήμανε.

Με αφορμή το πρωινό περιστατικό διάρρηξης στην Ανάβυσσο, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «έχουμε περιθώρια για περισσότερη αστυνόμευση. Γινόντουσαν και θα γίνονται διαρρήξεις, οι δείκτες δείχνουν ότι η μικρεγκληματικότητα έχει πέσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments