Ελλάδα

Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος από τον θάνατο του ηθοποιού Αλ. Κομπόγιωργα

Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος από τον θάνατο του ηθοποιού Αλ. Κομπόγιωργα

Πηγή Φωτογραφίας: ok.mag.gr

Οσο για τα αίτια θανάτου του, ο Σπύρος Μπιμίλας έγραψε στο Facebook ότι ο ηθοποιός πάλεψε 6 μήνες με τον καρκίνο πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, ο ηθοποιός που είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη σειρά «Εραστής Δυτικών Προαστίων» ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Νίκου, αδελφού της πρωταγωνίστριας Λίζας (Μαριλίτα Λαμπροπούλου), έφυγε από τη ζωή.

Για το θάνατο του ηθοποιού έγραψε η Καλλιόπη Ευαγγελίδου σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Περίεργο είναι αυτό που έκανες Αλέξανδρε. Να φύγεις τόσο διακριτικά, να μη μας επιτρέψεις ούτε ένα αντίο. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ στον χαρακτήρα σου αυτή η στάση. Ξέρω πως όλοι οι συμμαθητές σου της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών είμαστε συντετριμμένοι και θα μας δικαιολογήσεις αυτές τις αναρτήσεις. Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Όπως κι αν το δει κανείς. Πολύ άδικο».

Οσο για τα αίτια θανάτου του, ο Σπύρος Μπιμίλας έγραψε στο Facebook ότι ο ηθοποιός πάλεψε 6 μήνες με τον καρκίνο πριν φύγει από τη ζωή.

«Αντίο σε έναν καλό συνάδελφο που δεν είχα την τύχη να γνωρίσω ούτε να δουλέψω μαζί του.. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς. Πάλεψε για 6 μήνες με την ασθένεια του καρκίνου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.. Για τον Αλέξανδρο Κομπόγιωργα μόνο καλά λόγια έχω ακούσει», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ρόλος του στον Εραστή Δυτικών Προαστίων και η δεύτερη ενασχόλησή του με το θέατρο

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στην σειρά που έκανε τεράστια επιτυχία στις αρχές του 2000 ωστόσο δεν συμμετείχε σε άλλες σειρές. Οπως φαίνεται και από τις δικές του αναρτήασεις στο Facebook ασχολούνταν με το θέατρο ως ηθοποιός αλλά και ως ως ενδυματολόγος, φωτιστής και σκηνογράφος έχοντας βάλει την υπογραφή του σε πλήθος παραστάσεων. Είχε επίσης ασχοληθεί και με το παιδικό θέατρο και ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης. Από μια παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη στην οποία συμμετείχε είχε διηγηθεί μάλιστα και ένα απρόσμενο περιστατικό.

«Έζησα πάρα πολλά περιστατικά όλα αυτά τα χρόνια, αυτό όμως που μου έρχεται στο μυαλό είναι, όταν έπαιζα στο Εθνικό Θέατρο, στην παράσταση «Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια», σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Στην επίσημη πρεμιέρα, έχοντας τελειώσει μόλις την σχολή, είχα παρά πολύ άγχος. Ο ρόλος ήταν μεγάλος και ήθελα να είμαι καλός. Κάποια στιγμή λοιπόν κι εν μέσω ξιφασκίας έπεσα από τη σκηνή, με αποτέλεσμα να ανοίξει το κεφάλι μου και να τρέξει αίμα. Φυσικά εγώ πήδηξα πάλι πάνω στη σκηνή και συνέχισα την παράσταση, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα! Δεν μπορούσα να φύγω από την σκηνή και έτσι οι συνάδελφοι μου κάθε τόσο μου έφερναν χαρτοπετσέτες, για να σκουπίσω το αίμα. Ο κόσμος στο τέλος της παράστασης δεν κατάλαβε τίποτα, ευτυχώς!».

O ίδιος είχε μιλήσει για τη δεύτερη αυτή επαγγελματική του ιδιότητα σε ότι αφορά το θέατρο, σε συνέντευξή του στην εποχή του κορωνοϊού, όταν τα lockdowns είχαν κλείσει και τα θέατρα.

«Με την εταιρία θεάτρου «Νεάπολις», όπου είμαι μέλος, παρουσιάζαμε στο θέατρο Φούρνος τον «Δον Κιχώτη», το κλασσικό αριστούργημα του Θερβάντες, σε σκηνοθεσία του Αγγέλου Χατζά. Στο έργο αυτό, συμμετείχα με την δεύτερη επαγγελματική μου ιδιότητα, αυτή του σκηνογράφου κι ενδυματολόγου. Δυστυχώς, όπως όλα τα θέατρα, έπρεπε να σταματήσουμε τις παραστάσεις μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments