Πολιτική

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη και η διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη και η διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός υποδέχεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αισθάνεται το ΠΑΣΟΚ να απειλεί τα πρωτεία της Κουμουνδούρου στην ευρύτερη κεντροαριστερά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τ0ν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο κ. Κασσελάκης είχε ένα σύντομο διάλογο με τον κ. Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες, έχοντας στραμμένο το πολιτικό βλέμμα του και στον πολιτικό ανταγωνισμό με τον κ. Ανδρουλάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε οι απόδημοι να έχουν δικαίωμα να εκλεγούν τον δικό τους βουλευτή. «Θα τα συζητήσουμε αυτά, μαζί με άλλα», του απάντησε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη αν έχει εξοικειωθεί στα πράγματα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι έχει σίγουρα εξοικειωθεί στο κομματικό περιβάλλον και στην Ελλάδα. «Εχουμε ευθύνη να έρθει όλος ο κόσμος πίσω, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Προγραμματισμένη συνάντηση και με τον κ. Ανδρουλάκη

Οσον αφορά την συνάντηση των επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή αποφασίστηκε μετά από επίσημο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -διαδικασία που, σημειώνουν στο ΠΑΣΟΚ, καθόλου δεν θύμισε την «στο πόδι» πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν πήρε ποτέ την θεσμική οδό.

Παρά την εθιμοτυπική επαφή, πάντως, οι πάγοι συνεχίζουν να μην λιώνουν, με δεδομένο τον έντονο πολιτικό ανταγωνισμό ανάμεσα στους δύο κομματικούς χώρους. 

Πιο ειδικά, το ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας ρίχνει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη και αναμένεται να καταθέσει σχετικό αίτημα σε λίγες μέρες -«εκτός από επικοινωνία, ας μάθουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας», σχολίαζαν χαρακτηριστικά επιτελικά στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικοί σε συγκλίσεις κοινοβουλευτικού επιπέδου, οι οποίες θεωρούν πως θα δείξουν και την πραγματική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ -η καχυποψία, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θεωρείται δεδομένη από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η σημερινή συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον πρωθυπουργό προσδίδει θεσμικό κύρος και πρόσθετη πολιτική αξία στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments