Πολιτική

Τι συζήτησαν οι κ. κ. Μητσοτάκης και Κασσελάκης

Τι συζήτησαν οι κ. κ. Μητσοτάκης και Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Στέφανο Κασσελάκη.

Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν την πρώτη θεσμική συνάντησή τους μέσα σε καλό κλίμα και είχαν ένα διάλογο μπροστά στις κάμερες, πριν από την κατ’ ιδίαν ανταλλαγή απόψεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε οι απόδημοι να έχουν δικαίωμα να εκλέγουν τον δικό τους βουλευτή. «Θα τα συζητήσουμε αυτά, μαζί με άλλα», έσπευσε να απαντήσει ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη αν έχει εξοικειωθεί στα πράγματα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι έχει σίγουρα εξοικειωθεί στο κομματικό περιβάλλον και στην Ελλάδα. «Έχουμε ευθύνη να έρθει όλος ο κόσμος πίσω, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο Κασσελάκης έθεσε στον Μητσοτάκη όχι μόνο θεσμικά ζητήματα, αλλά και θέματα αιχμής που αφορούν την αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι το κλίμα ήταν καλό και ο κ. Κασελάκης έθεσε τέσσερα θέματα θεσμικού χαρακτήρα, με έμφαση στη διαφάνεια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, ως πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, να εγκρίνει τον αποχαρακτηρισμό στελεχών της ΕΥΠ για να καταθέσουν ενώπιον των δικαστικών αρχών, τουλάχιστον ως μάρτυρες, ώστε να διευκολυνθεί η διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη τις σχετικές διατάξεις που δίνουν στον Υπουργό Εσωτερικών τη δυνατότητα να εγκρίνει την κατάθεση στελεχών της ΕΥΠ ενώπιον των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με το νόμο 3649 του 2008 (άρθρο 14 παρ. 4).

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έλαβε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, όλοι οι διορισμοί των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ φέρεται να αιτήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Κασσελάκης.

Από την πλευρά του πρωθυπουργού, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments