Αθλητισμός

ΑΕΚ: Το δυσκολο κενό που τελικά κατάφερε και κάλυψε! [vid]

ΑΕΚ: Το δυσκολο κενό που τελικά κατάφερε και κάλυψε! [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ είναι πολύ τυχερή που έχει ΚΑΙ τον Λιβάι Γκαρσία ΚΑΙ τον Έκι Πόνσε ΚΑΙ τον Τομ Φαν Βεερτ.

Πρώτα απ’ όλα, για να μην παρεξηγηθώ. Ούτε θέλω να συγκρίνω τους δύο, ούτε να βάλω στη ζυγαριά τις ικανότητες και την προσφορά τους. Η ΑΕΚ είναι πολύ τυχερή που έχει ΚΑΙ τον Λιβάι Γκαρσία ΚΑΙ τον Έκι Πόνσε ΚΑΙ τον Τομ Φαν Βεερτ. Οι τρεις τους συμπληρώνουν την πιο πλήρη γραμμή επιθετικών στην Ελλάδα. ΜΑΚΡΑΝ! Πάμε παρακάτω…

Έχουμε ξαναπεί κατά το παρελθόν πως λόγω των πολύπλευρων χαρακτηριστικών του, που είναι όλα σε πολύ-πολύ υψηλό επίπεδο, και του ολοκληρωμένου πακέτου που διαθέτει, ο Λιβάι ήταν – και είναι – ίσως ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής του γκρουπ. Και σίγουρα εκείνος, που λιγότερο εύκολα μπορείς να τον αντικαταστήσεις. Για την ακρίβεια, έμοιαζε βουνό να βρουμε κάποιον που μπορεί να μπει στα παπούτσια του. Κακά τα ψέματα ο Ματίας πέρυσι έστησε έναν μηχανισμό ανάπτυξης, δημιουργίας και επιθετικών αυτοματισμών πολύ πάνω στον Λιβάι. Επόμενο είναι, όταν χρειάστηκε να λείψει, να φανεί το κενό. Φάνηκε ακόμα και όταν η ΑΕΚ είχε στη διάθεση της έναν αντικαταστάτη πολύ υψηλού επιπέδου που μπορεί να παίξει με έναν διαφορετικό τρόπο, αλλά κοντά σε αυτές τις εντάσεις.

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ η εικόνα του Έκι Πόνσε έδειξε πως η Ένωση πλέον έχει φτάσει σε ένα σημείο που μπορεί να καλύψει ακόμα και το κενό που έμοιαζε ανέφικτο να καλυφθεί. Ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Αργεντινός ήταν ότι πιο κοντινό υπάρχει σε Λιβάι. Προσοχή, το ξαναλέω: ΔΕΝ πάω συγκριτικά! Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα μπόρεσε σιγά-σιγά να προσαρμόσει τον Πόνσε στο γκρουπ και παράλληλα να δουλέψει έτσι ώστε και το γκρουπ να μάθει τον Πόνσε. Ήταν τεράστια η διαφορά προσφοράς του Πόνσε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όσον αφορά την ομαδική δουλειά που έκανε σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια. Και σίγουρα και ο ίδιος ένιωθε πολύ περισσότερο μέσα στο ματς λόγω της ορθής τροφοδοσίας που είχε και του τρόπου που τον έπαιζαν οι συμπαίκτες του. Αυτό φαινόταν από τον τρόπο που κινούνταν, το πως ξεμαρκαριζόταν και το πως έβγαινε  μπροστά από τον αντίπαλο του – κάτι που έκανε και στη φάση του δοκαριού – αλλά και στην ευκαιρία που χάνει πριν την ανάπαυλα πάλι με το κεφάλι, αλλά φαινόταν και ευρύτερα από την ψυχολογία με την οποία έπαιζε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Το σημαντικότερο απ’ όλα, πέραν των παραπάνω, είναι η διάθεση του να κυνηγήσει ακόμα και χαμένες μπάλες τις οποίες διεκδικούσε με… χίλια και έβαζε μεγάλους προβληματισμούς στα αντίπαλα στόπερ. Για να φτάσει ο Πόνσε να έχει αυτή την εικόνα χρειάστηκε ένας χρόνος προσαρμογής. Λογικό. Είναι απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις άλλωστε να έχουμε υπομονή. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί που αμέσως ενσωματώνει κάποιον στα θέλω του προπονητή και στους τακτικούς μηχανισμούς μιας ομάδας. Το ότι τόσο γρήγορα μπορεί ο Ματίας λόγω της μεταδοτικότητα που έχει να περνά αυτά που θέλει στους νέους παίκτες και να τους προσαρμόζει στα θέλω του είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο. Αλλά θαύματα, από την μια μέρα στην άλλη, δεν μπορεί να κάνει. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα του Πόνσε με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα εξαιρετικό μήνυμα για τον προπονητή. Και προφανώς συνδυαστικά με την μεγάλη επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων είναι ότι πιο ευχάριστο μπορούσε να υπάρξει!

Πηγή: aek365.org//Νίκος Τζαλίδης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments