Πολιτική

Άδωνις για πρόταση Κασσελάκη: Τα τεκμήρια έχουν δομικό πρόβλημα [vid]

Άδωνις για πρόταση Κασσελάκη: Τα τεκμήρια έχουν δομικό πρόβλημα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Το εισοδηματικό όριο στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν τίθεται αυθαίρετα

Την αντίθεσή του στην αντιπρόταση του κ. Κασσελάκη για αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες διατυπώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνηγορεί υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποσαφηνίζει ότι «πρόκειται για τεκμήριο και προσωπικά, τα τεκμήρια δεν μου είναι αρεστά. Σε όλη την πολιτική διαδρομή μου, ήμουν και είμαι σταθερά κατά των τεκμηρίων. Πιστεύω σε ένα κράτος που μπορεί να πιάνει τη φοροδιαφυγή και τα τεκμήρια έχουν ένα δομικό πρόβλημα, γιατί κάποιους αδικούν και κάποιους άλλους δεν τους φορολογούν όσο πρέπει. Έτσι, τα τεκμήρια έχουν διπλό πρόβλημα, και από τη μία και από την άλλη πλευρά».

Μιλώντας, εν συνεχεία, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Άδωνις τονίζει πως «ο κ. Χατζηδάκης προσπαθεί να επιλύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα, ότι δηλαδή του 80% των ελεύθερων επαγγελματιών δεν πληρώνει καθόλου φόρους. Και εδώ υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε να πιστέψουμε ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών δεν μπορούν να πληρώνουν καθόλου φόρους, είτε να πιστέψουμε ότι εκεί υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι φοροδιαφυγής, κάτι που είναι και το λογικότερο. Και ο κύριος Χατζηδάκης προτείνει ένα συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτός ο τρόπος θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο και θα συζητηθεί στη Βουλή. Πάντως, η ιδέα οι ελεύθεροι επαγγελματίες να μην πληρώνουν καθόλου φόρο δεν βρίσκει κανέναν από εμάς σύμφωνο».

Σε σχέση με το όριο που ορίζει το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας συμπληρώνει ότι το εν λόγω όριο είναι «πολύ λογικό, βάζοντας ως εισόδημα ως εάν να εργαζόταν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας στην επιχείρηση λαμβάνοντας το βασικό μισθό. Κι αυτό το όριο δεν μπήκε αυθαίρετα. Το όριο αυτό δεν είναι παντελώς παράλογο, έχει μια λογική».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει θέμα κρυφής ατζέντας. Προεκλογικά, δεν κρύψαμε πως θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή. Και είναι και συνταγματική υποχρέωση οι Έλληνες να συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη ισομερώς. Η μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν σταματάει, όπως είπε και ο κ. Χατζηδάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο, με αυτό το νομοσχέδιο. Ο κεντρικός στόχος του κράτους είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Το κράτος δεν αποσύρεται από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αλλά συνεχίζει αυτόν τον αγώνα», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments