Ελλάδα

Σε νέο ιστορικό υψηλό έφτασαν τον Οκτώβριο οι μηνιαίες ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σε νέο ιστορικό υψηλό έφτασαν τον Οκτώβριο οι μηνιαίες ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Τον μήνα Οκτώβριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 1.210 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε σύνολο 438 εκατ. ευρώ αρχικών οφειλών, ενώ οι εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα αριθμούν τις 3.821.

Σε νέο ιστορικό υψηλό έφτασαν κατά τον Οκτώβριο του 2023 οι μηνιαίες ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ξεπερνώντας τις 1.200, ενώ πενταψήφιος είναι πλέον ο αριθμός του συνόλου των ρυθμίσεων που έχουν επιτευχθεί από την έναρξη λειτουργίας του όπως δείχνουν τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών..

Νέο μηνιαίο ρεκόρ σημειώθηκε και στην εκκίνηση νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα. Τα στοιχεία αντανακλούν την δυναμική του συγκεκριμένου εργαλείου που τους τελευταίους μήνες αξιοποιείται σημαντικά από τους οφειλέτες και συμβάλλει ουσιαστικά στην διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης

Ιδιωτικού Χρέους:Οκτώβριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 1.210 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε σύνολο 438 εκατ. ευρώ αρχικών οφειλών, ενώ οι εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα αριθμούν τις 3.821. Συνολικά, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 10.023 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 3,7 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών. Σε σταθερά επίσης υψηλό επίπεδο διατηρείται και το ποσοστό εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς.

Συνολικά από την έναρξη της διαδικασία έως και τα τέλη Οκτωβρίου ο αριθμός των αιτήσεων 45.500 και αντιστοιχούν σε ποσό που φθάνει στο επίπεδο των 23 δισ. ευρώ. Παράλληλα Η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση με το 47% των συνολικών οφειλών (10,7 δισ.). Το 59% των οφειλών που βρίσκονται στον μηχανισμό αφορούν επιτηδευματίες, με την πλειοψηφία των οφειλών (76%) είναι προς χρηματοπιστωτικούς φορείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments