Policy Briefs

Τηλεφωνική φάρσα εκθέτει την Μελόνι

Τηλεφωνική φάρσα εκθέτει την Μελόνι
Θύμα τηλεφωνικής φάρσας από Ρώσους κωμικούς.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι έπεσε θύμα τηλεφωνικής φάρσας που οργάνωσαν Ρώσοι κωμικοί που την έκαναν να πιστέψει ότι συζητούσε την Ουκρανία και τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ με τον Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ. Αφρικανική Ένωση, ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού σε επίσημη ανακοίνωση.

 Μια ηχογράφηση της πλασματικής κλήσης που ενορχηστρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου από το ρωσικό κωμικό δίδυμο Vovan και Lexus, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Rumble. Και οι δύο πόζαραν ως Αφρικανός πολιτικός.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, η κ. Μελόνι είπε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου «δεν πάει όπως είχε προγραμματιστεί και δεν άλλαξε τη μοίρα της σύγκρουσης », προσθέτοντας ότι «υπάρχει μεγάλη κούραση και από τις δύο πλευρές». πλησιάζει όταν όλοι θα καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε διέξοδο .

Η κ. Μελόνι επέκρινε επίσης τις Βρυξέλλες ότι «άφησαν ήσυχη την Ιταλία» όταν πρόσφατα αντιμετώπισε έναν αριθμό ρεκόρ αφίξεων μεταναστών μέσω του νησιού Λαμπεντούζα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Απαντώντας στο τηλεφώνημα φάρσας, το Palazzo Chigi, το γραφείο του Πρωθυπουργού, εξέφρασε τη «λύπη» του για το «εγκλωβισμένο» τηλεφώνημα , καθώς η κ. Μελόνι προσπάθησε να ενισχύσει τις σχέσεις με τους Αφρικανούς ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου.

«Το γραφείο του Διπλωματικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού εκφράζει τη λύπη του που παραπλανήθηκε από έναν απατεώνα που υποδύθηκε τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης και ο οποίος ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρωθυπουργό, κα Μελόνι», ανέφερε το σημείωμα .

Κυβερνητικές πηγές πρόσθεσαν ότι παρά την απόπειρα να εκφράσει τις «άβολες» φράσεις της, η κ. Μελόνι επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης, αν και με ευγενικό τόνο, χαρακτηριστικό των συνεντεύξεων με εκπροσώπους ξένων ιδρυμάτων, όπως η Επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης.

Παρά τις προκλήσεις, η κ. Μελόνι επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξή της στην Ουκρανία και τις ιταλικές πολιτικές για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ωστόσο, υπήρξε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, ιδιαίτερα από τον ηγέτη της Italia Viva και πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο οποίος το χαρακτήρισε « φιάσκο» για την Ιταλία και την κ. Μελόνι.

«Έχοντας εργαστεί για μερικά χρόνια στο Chigi, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να φτάσουμε σε ένα τόσο καταστροφικό επίπεδο επιπολαιότητας […] Αρκετά, ερασιτέχνες», έγραψε ο κ. Ρέντσι στα κοινωνικά δίκτυα, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να «βάλει ένα τέλος [του] κοσμικό θυματισμό » .

Όμως η κυρία Μελώνη δεν είναι η πρώτη που έχει παγιδευτεί από τους ίδιους Ρώσους κωμικούς.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε στη ρωσική τηλεόραση τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ακούγεται να μιλά σε ένα άτομο που νόμιζε ότι ήταν ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο κ. Πάουελ συμμετείχε σε μια συνομιλία τον Ιανουάριο με κάποιον που αυτοπροσδιορίστηκε ως πρόεδρος της Ουκρανίας. Ήταν μια φιλική συνομιλία ως μέρος της υποστήριξής μας προς τον ουκρανικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν συζητήθηκαν μυστικές ή εμπιστευτικές πληροφορίες », επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Federal Reserve σε σημείωμα εκείνη την εποχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments