Πολιτική

Άδωνις: Τέλος στην υποδηλωμένη εργασία χάρης στην ψηφιακή κάρτα

Άδωνις: Τέλος στην υποδηλωμένη εργασία χάρης στην ψηφιακή κάρτα

Πηγή Φωτογραφίας: ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI), «Η ψηφιακή κάρτα είναι το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο όπλο κατά της υποδηλωμένης εργασίας», τονίζει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο εργαζόμενος δεν θα χάνει ούτε ένα λεπτό από την αμοιβή του»

«Η ψηφιακή κάρτα είναι το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο όπλο κατά της υποδηλωμένης εργασίας», τονίζει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, αναφερόμενος στα προτερήματα της ψηφιακής κάρτας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει πως «χάρη στην ψηφιακή κάρτα, δεν θα υπάρχει πλέον υποδηλωμένη εργασία. Ο εργαζόμενος θα πληρώνεται ακόμη και το τελευταίο λεπτό της υπερωρίας του».

Η επέκταση της εφαρμογής της νέας κάρτας γίνεται με ταχύ και μεθοδικό τρόπο, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, που τονίζει σχετικά: «Θα επεκτείνουμε την ψηφιακή κάρτα σε όλες τις επιχειρήσεις. Χθες είχα συνάντηση με τους εκπροσώπους του λιανικού εμπορίου και τους παρουσιάσαμε πώς λειτουργεί στην πράξη η ψηφιακή κάρτα και ενθουσιάστηκαν όταν διαπίστωσαν πόσο εύκολη είναι η χρήση της».

Επιπλέον, «η ψηφιακή κάρτα δεν δημιουργεί κανένα πρόσθετο έξοδο στις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι «το λογισμικό κατεβαίνει δωρεάν από το My Ergani και εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο. Δεν χρειάζεται κάποια πρόσθετη συσκευή. Μπορεί να εγκατασταθεί στο κινητό ή στο tablet. Είναι όλο δωρεάν».

«Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία τίθεται σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους, αλλάζει θεαματικά προς το καλύτερο το τοπίο στην εργασία», λοιπόν.

Ο υπουργός Εργασίας συμπληρώνει ότι «στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες, η ψηφιακή κάρτα ήδη λειτουργεί. Θα προσθέσουμε το λιανικό εμπόριο και τον τουρισμό. Ο στόχος μας είναι σε ένα χρόνο από σήμερα να λειτουργεί σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

Ερωτώμενος για τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή η ψηφιακή κάρτα εργασίας από τους εργοδότες, ο Άδωνις απαντά ότι «η κάρτα λειτουργεί και προς όφελος των συμφερόντων της εργοδοσίας. Και αυτό, γιατί οι εργοδότες απαλλάσσονται από μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά και γιατί δεν θα είναι σε κάποια διαμάχη με εργαζόμενους στο μέλλον. Όλοι θα ξέρουν ποιον ακριβώς ρόλο έχουν σε μία επιχείρηση.

«Καθαρές σχέσεις και για τα δύο μέρη, και για τους εργοδότες και για τους εργαζόμενους», συμπεραίνει ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος διευκρινίζει πως «στον τουρισμό και την εστίαση η κάρτα θα εφαρμοστεί μετά το πέρας της επόμενης τουριστικής περιόδου, γιατί επιθυμία μας είναι να αφήσουμε αδιατάρακτη την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments