Διεθνή

Μπλίνκεν: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί στην Τουρκία [vid]

Μπλίνκεν: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί στην Τουρκία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters, Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντάται σήμερα με Άραβες ομολόγους του στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντάται σήμερα με Άραβες ομολόγους του στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία που ξεκινά την Κυριακή στο πλαίσιο της περιφερειακής περιοδείας του και των διπλωματικών επαφών με επίκεντρο τη σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντάται σήμερα με Άραβες ομολόγους του στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, καθώς και Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι θα τονίσουν την «αραβική στάση που ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός, παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και τρόπους για να τερματιστεί η επικίνδυνη επιδείνωση που απειλεί την ασφάλεια στην περιοχή», ανέφερε το υπουργείο σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Σε συνάντησή του με τον Μπλίνκεν στο Αμάν νωρίς σήμερα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, τόνισε την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας, όπως τη χαρακτήρισε, στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Μικάτι.

Σε μία εξέλιξη που μεγαλώνει το ρήγμα ανάμεσα στις δύο χώρες, η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα και των ισραηλινών βομβαρδισμών της περιοχής, αναφέρει το skynews.com.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν, έχει ανακληθεί στην Άγκυρα «για διαβουλεύσεις».

Οι απεσταλμένοι του Ισραήλ στην Τουρκία εγκατέλειψαν τη χώρα τον περασμένο μήνα για λόγους ασφαλείας.

Το πρωί του Σαββάτου επιστρέφοντας από την Αστάνα ο Ερντογάν δήλωσε συνομιλώντας με δημοσιογράφουε ότι η Τουρκία δεν συνομιλεί πλέον με τον Νετανιάχου: «Επιτρέψτε μου να σας το πω αυτό, ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον κάποιος με τον οποίο μπορούμε να μιλήσουμε. Τον διαγράψαμε και τον πετάξαμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments