Πολιτική

Κεραμέως για Διοικητές νοσοκομείων: Tα προσόντα και τα τεστ δεξιοτήτων του νέου νοσμοσχεδίου

Κεραμέως για Διοικητές νοσοκομείων: Tα προσόντα και τα τεστ δεξιοτήτων του νέου νοσμοσχεδίου

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (2η ΗΜΕΡΑ)(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Για τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο επιλογής διοικήσεων στα νοσοκομεία, που φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στη Βουλή, μίλησε η Νίκη Κεραμέως

Στον νέο τρόπο επιλογής στις διοικήσεις των νοσοκομείων αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (04/11) στον ΑΝΤ1.

«Μιλάμε για πάρα πολλούς φορείς του Δημοσίου, μιλάμε για 600 και πλέον θέσεις. Για μια ευρεία γκάμα. Η ευθύνη της επιλογής των επικεφαλής, ανήκει στην κυβέρνηση και θέλαμε να βάλουμε παραπάνω κριτήρια» είπε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Όλη η διαδικασία αυτή υπό τον ΑΣΕΠ, αυστηρά κριτήρια, πχ πτυχίο και εργασιακή συνέπεια”, συναφής εμπειρία και άπαντες οι υποψήφιοι θα περάσουν από τεστ δυνατοτήτων. Όλοι οι υποψήφιοι διοικητές θα περάσουν από ψηφιακό τεστ. Πολιτική βούληση είναι να σηκώσουμε τον πήχη. Μόνο οι 15 πρώτοι θα περάσουν στην επόμενη φάση», τόνισε σχετικά με την αξιοκρατία που θα υπάρχει στη διαδικασία.

«Ομαδοποιούμε τις θέσεις για να μπορούμε να βρούμε κατάλληλα άτομα κάνοντας μία προκήρυξη, έτσι ώστε να μείνει και μια “δεξαμενή” υποψηφίων” είπε για το πόσο εύκολο θα είναι να βρεθούν θέσεις για την επαρχία» επεσήμανε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Στην ερώτηση γιατί να επιλέγει ο υπουργός απάντησε: «Καταρχάς δεν επιλέγει ο Υπουργός. Επιλέγει έναν από τους τρεις υποψηφίους που θα έχουν κριθεί από τον ΑΣΕΠ».

«Θλιβερή η στάση της αντιπολίτευσης, γιατί έχασε την ευκαιρία να συμπράξει σε μία ριζική αλλαγή που δεν ήθελε η κυβέρνηση, ήθελε η κοινωνία» είπε η υπουργός Εσωτερικών, σχετικά με την καταψήφιση του νομοσχεδίου.

«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση για τους διοικητές νοσοκομείου και έτσι ο καθαρός μισθός θα είναι περίπου 3.000 ευρώ καθαρά.

Όλως τυχαίως το σύστημα που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλεγεί από τον Υπουργό. Πλέον μπαίνουν όλοι στο σύστημα και βγαίνουν οι καλύτεροι», σημείωσε ακόμη η κ. Κεραμέως.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments