EDITOR'S PICK

” Με λένε Άλι και γεννήθηκα χωρίς αιδοίο”

” Με λένε Άλι και γεννήθηκα χωρίς αιδοίο”

Πηγή Φωτογραφίας: lovewhatmatters.com

Η 42χρονη γυναίκα από την Αυστραλία μοιράζεται την εμπειρία της απί την σπάνια γενετική πάθηση.

Η Άλι Χένσλι ήταν έφηβη όταν οι γιατροί της αποκάλυψαν ότι έχει γεννηθεί χωρίς κόλπο, καθώς έπασχε από το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser . Η σπάνια γενετική πάθηση εμποδίζει εντελώς ή εν μέρει την ανάπτυξη του κόλπου ή και της μήτρας και επηρεάζει μία στις 5.000 γυναίκες παγκοσμίως σε διάφορους βαθμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALLY HENSLEY (@ally__hensley)

Για χρόνια η Αυστραλή γυναίκα ένιωθε ότι η ταυτότητά της επικεντρώνεται γύρω από την πάθηση της. Στην δική της περίπτωση, γεννήθηκε επίσης χωρίς μήτρα και τράχηλο γεγονός που όπως την ενημέρωσαν οι γιατροί καθιστούσε αδύνατο να αποκτήσει παιδιά με φυσιλογικό τρόπο.

“Πέρασα χρόνια ντρέπομαι για το σώμα μου, που ένιωθα ότι δεν ήμουν μια κανονική γυναίκα και ότι έπρεπε να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι δεν μπορώ να κάνω ποτέ παιδιά”, είπε στο δημοφιλές Xposed Podcast η 42χρονη.

Η Άλι γεννήθηκε με ωοθήκες, επομένως τα οιστρογόνα της ήταν τυπικά μιας γυναίκας. Είχε στήθος, γοφούς και κανείς δεν θα μπορούσε να καταλάβει εξωτερικά ότι πάσχει από το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser. Όπως αποκάλυψε, πάλευε για χρόνια με αρνητικά συναισθήματα, ενώ αντιμετωπίζε τα αδιάκριτα βλέμματα όσων γνώριζαν την κατάσταση της, καθώς άρχιζαν να την “γδύνουν με τα μάτια τους” για να καταλάβουν αν “έμοιαζε με την Barbie εκεί κάτω”.

“Ένιωθα σαν φρικιό. Ένιωθα ότι η μοναξιά και η ντροπή ήταν απτή. Και αν υπάρχει κάποια στιγμή που ένα συναίσθημα ήταν πολύ μεγάλο, ήταν πραγματικά η θλίψη. Απλώς ένιωθα βρώμικη”, είπε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή της.

“Φαντάσου πόσο απογοητευτικό ήταν ως έφηβη, όταν οι γιατροί συζητούσαν συνεχώς τον κόλπο μου με τους γονείς σου”, εξηγεί για την κατάσταση της.

Ένα βασικό θέμα συζήτησης με τους γιατρούς της ήταν το διεισδυτικό σεξ, καθώς έπρεπε να ακολουθήσει μία επώδυνη διαδικασία για να καταφέρει να έχει ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Όπως της εξήγησαν, θα έπρεπε να αλλάξει την ανατομία της και της είπαν να επιλέξει μεταξύ χειρουργικής επέμβασης ή διαστολής – που σήμαινε ότι θα φτιάξει τον δικό της κόλπο με ιατρικούς διαστολείς-.

“Επέλεξα τη διαστολή, ήθελα να δημιουργήσω τον δικό μου κόλπο. Το κολπικό μου “λακκάκι” δεν ήταν περισσότερο από μια μικρογραφία σε μήκος και έπρεπε να το τεντώσω σε τουλάχιστον πέντε ίντσες”, είπε η Άλι Χένσλι στο podcast.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά, και η Άλι έχει αποδεχτεί ποια είναι χωρίς ντροπή και αφιερώνει τον χρόνο της για να βοηθήσει τις γυναίκες να αποδεχτούν και να αγαπήσουν το σώμα τους όπως ακριβώς είναι. Όπως υποστηρίζει, το να είσαι γυναίκα δεν αφορά τα μέρη του σώματος και την αναπαραγωγική ανατομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments