Διεθνή

Νέα επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ: Καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους [vid]

Νέα επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ: Καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Νέα επίθεση στο Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Ριζούντα της βορειοανατολικής Τουρκίας

Νέα επίθεση στο Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Ριζούντα της βορειοανατολικής Τουρκίας

Νέα επίθεση στο Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Ριζούντα της βορειοανατολικής Τουρκίας. Μίλησε για καθήκον της Τουρκίας να σταματήσει τις σφαγές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη Γάζα, δεσμεύτηκε ότι «δεν θα αφήσουμε τα αδέλφια μας στη Γάζα μόνα τους» και υποστήριξε ότι είναι ιστορική ευθύνη η σκληρή στάση έναντι αυτών που υποστηρίζουν «αυτές τις δολοφονίες».

«Είναι καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας από την ισραηλινή καταπίεση και να σταματήσουμε τις σφαγές που γίνονται στη Γάζα μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου», υποστήριξε, μεταξύ άλλων.

«Δεν θα αφήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα μόνους εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εάν η ειρήνη επικρατήσει στην περιοχή, θα επικρατήσει χάρη σε εμάς. Για την ασφάλεια της περιοχής εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη και θα το καταφέρουμε αυτό. Στα Βαλκάνια, στον Καύκασο για να επικρατήσουν η ειρήνη και η σταθερότητα, εμείς θα αναλάβουμε ενεργό ρόλο. Από την Αφρική μέχρι την Ασία, εμείς θα είμαστε στο πλευρό των αδελφών μας και θα υποστηρίζουμε αυτό που είναι δίκαιο. Οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφοί μας υποφέρουν από την ισραηλινή καταπίεση και γι’ αυτούς να σωθούν από αυτή την καταπίεση και για τις σφαγές που πρέπει να τελειώσουν, ξανά θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, παιδιά, μητέρες και αθώοι άνθρωποι σφαγιάζονται και εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό. Είναι ένα ανθρωπιστικό βάρος στις πλάτες μας, είναι μια διαβολική σφαγή. Αυτούς που υποστηρίζουν αυτές τις δολοφονίες τους θα τους κατηγορούμε και τους το λέμε κατάμουτρα. Είναι ιστορική μας ευθύνη να κρατήσουμε σκληρή στάση», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Ερντογάν, που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, επιτέθηκε εκ νέου στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι πλέον συνομιλητής μας με κανέναν τρόπο, τον διαγράψαμε». Ενώ τον κατηγόρησε ότι «έχει χάσει τη στήριξη των ίδιων των πολιτών του Ισραήλ και χρησιμοποιεί το θρησκευτικό αίσθημα, ώστε να βρει υποστηρικτές για τις σφαγές», όπως ισχυρίστηκε.

Επίσης, από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε γνωστό πως ανακλήθηκε στην Άγκυρα ο Τούρκος πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, για «διαβουλεύσεις». «Εξαιτίας της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων και την άρνηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, στην ‘Αγκυρα για διαβουλεύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αντίδραση του Ισραήλ

Ως ένδειξη της ξεκάθαρης συμπόρευσης της με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χαρακτηρίζει το Ισραήλ την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή από το Τελ Αβίβ για «διαβουλεύσεις».

«Η απόφαση της Τουρκίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις είναι άλλο ένα βήμα προς την πλευρά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», τονίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Λίορ Χαϊάτ. Παράλληλα, υπερασπίζεται τις χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, τονίζοντας ότι πρόκειται για «πόλεμο αυτοάμυνας» και χαρακτηρίζει τη Χαμάς ως «τον αληθινό εχθρό του παλαιστινιακού λαού».

Η ανάρτηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ του Ισραήλ «Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις κι ενώ το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε έναν πόλεμο αυτοάμυνας που του επιβλήθηκε από τη χειρότερη τρομοκρατική οργάνωση, είναι ένα ακόμα βήμα από τον Τούρκο πρόεδρο προς την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν, έσφαξαν και εκτέλεσαν πάνω από 1.400 ανθρώπους και απήγαγαν 240 άτομα στη Γάζα, μεταξύ των οποίων, μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Πέραν αυτού, οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν τον πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, εμποδίζοντάς τους να μετακινηθούν σε ασφαλείς περιοχές και κλέβοντάς τους καύσιμα, τρόφιμα και πόσιμο νερό.

Η Χαμάς είναι ο πραγματικός εχθρός του παλαιστινιακού λαού και διεξάγει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments