ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνεχής μείωση της ανεργίας

Συνεχής μείωση της ανεργίας

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI), Ο Θάνος Πλεύρης, είναι Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ

Γράφει στο pagenews.gr ο Θάνος Πλεύρης, Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ

Με ικανοποίηση υποδεχθήκαμε τα επίσημα στοιχεία που προσδιορίζουν πλέον την ανεργία στο 10% και να βαίνει μειούμενη, προσεγγίζοντας ποσοστό που είχαμε να δούμε στην προ μνημονίου εποχή. Με αυτόν τον τρόπο δικαιώνεται η πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, που για την πρώτη τετραετία είχαμε θέσει ως στόχο τη μείωση της ανεργίας και για τη δεύτερη τετραετία τη βελτίωση των μισθών.

Οι στόχοι αυτοί που φάνταζαν φιλόδοξοι υλοποιούνται και η υλοποίηση είναι αποτέλεσμα μια μεθοδικής και σκληρής δουλειάς που συνδυάζει το ασφαλές κλίμα που επικρατεί στη χώρα για επενδύσεις, τη βελτίωση του οικονομικού τοπίου και τη βελτίωση των οικονομικών του κράτους.

Ήδη μάλιστα στα πρώτα νομοσχέδια η κυβέρνηση υλοποίησε άνω του 50% των προεκλογικών της εξαγγελιών που συνδέεται με βελτίωση των μισθών στο δημόσιο τομέα και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με βελτίωση συντάξεων και μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο στόχος της μείωσης της ανεργίας είναι από μόνος του σημαντικός. Η επίτευξη του βελτίωσε κατά πολύ το κλίμα στους χώρους εργασίας και έκανε ελκυστική εκ νέου την Πατρίδα μας για εργασία. Ο επιπλέον στόχος για βελτίωση των μισθών σε επίπεδα στα 1.500 ευρώ για το μέσο μισθό δίνει το έναυσμα για τη βελτίωση κατά πολύ και του εισοδήματος των πολιτών.

Η αρχή έχει γίνει και συνοδεύτηκε με επιτυχία.  Πλέον έχουμε πολύ ακόμη δουλειά, ώστε η μείωση της ανεργίας να συνδυαστεί και με τη μεγάλη βελτίωση των μισθών.

* Ο Θάνος Πλεύρης, είναι Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments