Πολιτική

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές [pic]

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Τα πόθεν έσχες των βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, δημάρχων και περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021) έδωσε στην δημοσιότητα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πρόκειται για 1.034 δηλώσεις Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών

Τα πόθεν έσχες των βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, δημάρχων και περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021) έδωσε στην δημοσιότητα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πρόκειται για 1.034 δηλώσεις Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών, οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Το πλήθος των σχετικών δηλώσεων είναι συνολικά 1.034.

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε  ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Νίκου Ανδρουλάκη

Δείτε ΕΔΩτο πόθεν έσχες του  Αλέξη Τσίπρα

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου

Σημειώνεται ότι τα πόθεν έσχες δημοσιοποιούνται για μια ακόμα φορά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις των νεοεισερχόμενων βουλευτών της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου 2023.

Σχετικά με το πόθεν έσχες

Ο υπόχρεος υποβάλλει αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες, από την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας που τον καθιστά υπόχρεο και εφόσον αυτή (η ιδιότητα) του δημιουργεί υποχρέωση υποβολής προς όργανο ελέγχου, στο οποίο η περιουσιακή του κατάσταση δεν είναι γνωστή κατά την 31/12/ΧΧ του προηγούμενου έτους.
Η αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία ημεδαπής και αλλοδαπής κατά την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας, υπόχρεου, συζύγου, προσώπου με το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης (Μ.Σ.Σ.) και των ανήλικων τέκνων αυτών, την αξία και τον τρόπο κτήσης αυτών. Η υποχρέωση υποβολής αρχικής Δ.Π.Κ. πρέπει να εκπληρωθεί εντός 90 ημερών από την ημερομηνία απόκτησης ιδιότητας της παρ. 1 του άρθρ. 1 του ν.3213/2003, όπως ισχύει.
Η ετήσια Δ.Π.Κ. υποβάλλεται εντός τριμήνου από την λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και περιλαμβάνει τα υφιστάμενα κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους περιουσιακά στοιχεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπόχρεου, συζύγου, προσώπου με το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και των ανήλικων τέκνων αυτών, συμπεριλαμβανομένων όσων ενηλικιώνονται μέσα στο έτος αναφοράς της Δ.Π.Κ.. Κατά την υποβολή της Δ.Π.Κ. ο υπόχρεος επικαιροποιεί την περιουσιακή του κατάσταση σε σχέση με την τελευταία (ηλεκτρονικά) υποβληθείσα Δ.Π.Κ. και διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν μεταβληθεί. Κατ’ εξαίρεση η πρώτη ηλεκτρονική ετήσια δήλωση περιλαμβάνει τα υφιστάμενα κατά το χρόνο αναφοράς της (31/12/ΧΧ) περιουσιακά στοιχεία και την αξία κτήσης τους εφόσον είναι διαθέσιμη. Η ετήσια Δ.Π.Κ. υποβάλλεται κατά κανόνα εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. (Βλ. ερώτηση 21 για Δ.Π.Κ. 2016, 2017 και 2018)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments