Ελλάδα

Λέσβος: Νέα διαμαρτυρία για τους Αφρικανούς μετανάστες του Καρά Τεπέ [vid]

Λέσβος: Νέα διαμαρτυρία για τους Αφρικανούς μετανάστες του Καρά Τεπέ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: stonisi.gr

Στα αιτήμα τους η διόρθωση του «λάθους» στην υπηκοότητά και η μετακίνηση στην ενδοχώρα - Δείτε βίντεο

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα Αφρικανοί μετανάστες πο διαμένουν στο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη σχετικά με το μπέρδεμα στην καταγραφή της υπηκοότητάς τους από την Υπηρεσία Ασύλου.

Κατάγονται από την Ερυθραία και τους «γράφουν» ως Αιθίοπες

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας (06/11) περίπου 100 άτομα, με καταγωγή από την Αφρική και συγκεκριμένα από την Ερυθραία, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο, όπου προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την διόρθωση της λανθασμένης καταχώρησης της χώρας καταγωγής τους στο σύστημα, αφού αν και έχουν καταγωγή από την Ερυθραία είναι καταχωρημένοι ως υπήκοοι Αιθιοπίας, γεγονός που δυσχεραίνει την χορήγηση ασύλου.

Δείτε το βίντεο:

Το μπέρδεμα καθυστερεί τη χορήγηση ασύλου

Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι η Υπηρεσία Ασύλου τους καταγράφει ως υπηκόους Αιθιοπίας και όχι Ερυθραίας, όπως στην πραγματικότητα είναι, πράγμα που καθυστερεί όπως λένε τη χορήγηση ασύλου.

Σύμφωνα με το aeolos.tv, δυνάμεις της Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.

Ωστόσο, η καθιστική διαμαρτυρία των Αφρικανών μεταναστών εξελίχθηκε ειρηνικά, χωρίς κανένα επεισόδιο, και με τη συμμετοχή περίπου 100 ατόμων από τη δομή φιλοξενίας.

Παράλληλα, με τη σημερινή τους διαμαρτυρία ζήτησαν και την άμεση μετακίνησή τους σε κέντρο διαμονής της ενδοχώρας.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη διαμαρτυρία με ανάλογα αιτήματα είχε επαναληφθεί πριν από λίγες ημέρες στο νησί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments