Πολιτική

Η εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και το μήνυμα Μητσοτάκη

Η εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και το μήνυμα Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364807] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Τιμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και ο κ. Μητσοτάκης έστειλε με την παρουσία του κρίσιμο πολιτικό μήνυμα.

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη, τον οποίον τίμησε, διά της παρουσίας του, και ο σημερινός πρωθυπουργός, αποστέλλοντας, με αυτόν τον τρόπο, ένα ευρύτερο και ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα.

Σημίτης: Η χώρα χρειάζεται σχέδιο

«Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σημίτης .

Ο πρώην Πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ‘Αννα Διαμαντοπούλου, και τους άλλους ομιλητές καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πρός τιμή του τόνισε: «Ελπίζοντας να διαμορφωθεί έτσι μια δικαιότερη κοινωνία, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, όμως, πως με προσπάθεια λύνονται προβλήματα».

Ο Κώστας Σημίτης υπογράμμισε πώς είναι δύο λέξεις κλειδιά: «το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο – χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα. Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί, για να είναι το όφελος που θα προκύψει πολύ μεγαλύτερο.

Γι’ αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο».

«Σας ευχαριστώ όλους. Η παρουσία σας απόψε ήταν μία ενθάρρυνση για να προσπαθούμε το καλύτερο», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο νυν πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, βεβαίως, τη δυνατότητα να μην παραστεί στην τιμητική εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε, με μικρή διαφορά ώρας, πραγματοποιήθηκε – με απόλυτη επιτυχία – εκδήλωση για τη ζωή και το έργο της πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ κ. Μαριέττας Γιαννάκου.
Ωστόσο, με τη στάση του αυτή, ο κύριος Μητσοτάκης έδωσε δείγμα γραφής στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό.
Κι ακόμη, υπάρχει και η διεύρυνση του ζωτικού χώρου της ΝΔ. Και αυτό έχει επιλέξει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστηματικά τα τελευταία χρόνια, ενσωματώνοντας στελέχη του πολιτικού κέντρου που προέρχονται ως επί το πλείστον από το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς καμία φοβικότητα και δείχνοντας διάθεση υπέρβασης των παλαιότερων διαχωριστικών γραμμών, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το παρών στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, με τον οποίο τον συνδέει μια σχέση εκτίμησης.
Χωρίς να προβεί σε δημόσια σχόλια για την παρουσία του στον «Ελληνικό Κόσμο», ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα και στους ανθρώπους που έχουν έρθει κοντά στη ΝΔ τα τελευταία χρόνια ότι ένας πρωθυπουργός από άλλον πολιτικό χώρο δεν έχει κανένα ενδοιασμό να τιμήσει ένα πολιτικό πρόσωπο, ακόμα και αν δεν προέρχεται από το κόμμα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

15.04.2026 | 20:40

Η Κίνα σε διπλωματικό πυρετό: Ο Σι υποδέχεται Λαβρόφ καθώς η κρίση στο Ιράν αναδιατάσσει συμμαχίες

15.04.2026 | 20:33

Ολυμπιακός: Το παράδοξο των ντέρμπι και η πίεση για αντίδραση στη Λεωφόρο

15.04.2026 | 20:31

Πυρετός στον Περσικό: μυστικό τηλεφώνημα ΗΑΕ–Ιράν για να σωθεί η εκεχειρία

15.04.2026 | 20:26

Ιταλία: Απαντήσεις στον Ντόναλντ Τραμπ δίνει η Μελόνι

15.04.2026 | 20:22

Πιερρακάκης: «Η μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην Ιστορία» αν κλείσει το Ορμούζ

15.04.2026 | 20:14

Ιράν–ΗΠΑ: Στο όριο της σύγκρουσης με το βλέμμα σε μια εύθραυστη εκεχειρία

15.04.2026 | 20:02

Περσικός Κόλπος: Λογαριασμός έως 58 δισ. δολάρια για την αποκατάσταση της ενέργειας

15.04.2026 | 19:55

Η νέα 5ετία της Dimand με αστικές αναπλάσεις, τύπου Skyline, κοινωνικές κατοικίες, και ξενοδοχεία

15.04.2026 | 16:36

Μοιραράκη: "Το ακριβότερο χαλί που έχω πουλήσει ήταν αξίας 180.000 ευρώ, 40 τ.μ. και το έβαλε στο σπίτι του"

15.04.2026 | 15:31

Σοκ για τον Ακύλα στη Eurovision– Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται στα προγνωστικά!

15.04.2026 | 13:16

Υπόθεση Τούνη: Ανατροπή! "Η δίκη ξεκινά από το μηδέν" και αυτός είναι ο λόγος

15.04.2026 | 13:05

Άρης Κόντος: Τον μπέρδεψαν με τον Μπραντ Πιτ και “χρέωσαν” απιστία στην Άνιστον!

14.04.2026 | 21:00

Ξέσπασμα από Κώστα Μαρτάκη: “Δέχτηκα bullying στη δουλειά – Μου έβαζαν εμπόδια επίτηδες!”

14.04.2026 | 15:56

ΝΕΟ ΣΟΚ από Αγγελική Ηλιάδη: «Ήμουν 5,5 μηνών έγκυος και βρέθηκα στο πάτωμα με μπουνιές και κλωτσιές!»

14.04.2026 | 12:07

Έσκασε ΒΟΜΒΑ από Τζώρτζογλου: “Δεν με αφορά!” – Το unfollow στη Σοφία Μαριόλα και η δήλωση

14.04.2026 | 11:14

Χαμός με την Παναγιώταρου: “Καίει” με μαγιό από τις Σεϋχέλλες – Οι φωτογραφίες που ανέβασαν τη θερμοκρασία!

15.04.2026 | 20:40

Η Κίνα σε διπλωματικό πυρετό: Ο Σι υποδέχεται Λαβρόφ καθώς η κρίση στο Ιράν αναδιατάσσει συμμαχίες

15.04.2026 | 20:31

Πυρετός στον Περσικό: μυστικό τηλεφώνημα ΗΑΕ–Ιράν για να σωθεί η εκεχειρία

15.04.2026 | 18:06

Συναγερμός στην Κύπρο: Κατοχικά άρματα μάχης στη Νεκρή Ζώνη και μεγάλη ένταση με δυνάμεις του ΟΗΕ

15.04.2026 | 12:11

Καταιγίδα κατηγοριών: Κίνα–Ιράν–ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης μετά τις αποκαλύψεις για δορυφορική στόχευση

15.04.2026 | 12:03

Κίνα–ΗΠΑ στο χείλος της ρήξης: “δεν γυρίζουμε στον νόμο της ζούγκλας”, προειδοποιεί το Πεκίνο

15.04.2026 | 10:09

«Οι επόμενες 48 ώρες στο χείλος της έκρηξης»: ΗΠΑ και Ιράν σε κρίσιμη γεωπολιτική καμπή

15.04.2026 | 09:51

«Συνομιλίες μέσα στον πόλεμο»: Ισραήλ και Λίβανος ξανά στο ίδιο τραπέζι μετά από 30 χρόνια

14.04.2026 | 22:00

Τραμπ vs Πάπας Λέων: Η σύγκρουση που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τους καθολικούς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

Μαξίμου: Τι κρύβει η συνάντηση Μητσοτάκη–Κόστα

Στο παρασκήνιο της επίσημης ατζέντας: ευρωπαϊκά παζάρια, ισορροπίες και ελληνικά στοιχήματα

Μαξίμου: Τι κρύβει η συνάντηση Μητσοτάκη–Κόστα

Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση του Γ. Μυλωνάκη -Το ιατρικό ανακοινωθέν

Κρίσιμη, αλλά ελεγχόμενη, χαρακτήρισε ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» την κατάσταση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργου Μυλωνάκη.

Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση του Γ. Μυλωνάκη -Το ιατρικό ανακοινωθέν

Τρίτη θητεία-ορόσημο για Στουρνάρα: μήνυμα σταθερότητας ή πολιτική επιλογή Μαξίμου;

Η απόφαση για την Τράπεζα της Ελλάδος ανοίγει νέο κύκλο συζητήσεων – θεσμική συνέχεια, διεθνές μήνυμα εμπιστοσύνης και παρασκήνιο ισορροπιών

Τρίτη θητεία-ορόσημο για Στουρνάρα: μήνυμα σταθερότητας ή πολιτική επιλογή Μαξίμου;

Χατζηδάκης για Μυλωνάκη: "Είμαστε συγκλονισμένοι γιατί συνέβη μπροστά μας - Είναι γεμάτος ενέργεια και ζωή"

Σε εγκεφαλικό ανεύρυσμα οφείλεται η λιποθυμία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργου Μυλωνάκη κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ του Μεγάρου Μαξίμου, με τον ίδιο να μεταφέρεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" όπου και διασωληνώθηκε

Χατζηδάκης για Μυλωνάκη: “Είμαστε συγκλονισμένοι γιατί συνέβη μπροστά μας – Είναι γεμάτος ενέργεια και ζωή”

Τσιάρας: Εγώ σύστησα την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, βεβαίως θα το ξαναέκανα

«Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα αναβάθμισε τον ρόλο και τη θέση της και από τότε και μετά έχει θετικές εκθέσεις για το κράτος δικαίου», όπως είπε

Τσιάρας: Εγώ σύστησα την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, βεβαίως θα το ξαναέκανα

Συνάντηση Σχοινά – Βέρχελι για τον αφθώδη πυρετό – Μήνυμα στήριξης από την ΕΕ

Κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους «να τηρήσουν αυστηρά τις αποφάσεις των ελληνικών αρχών, οι οποίες έλαβαν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του αφθώδους πυρετού».

Συνάντηση Σχοινά – Βέρχελι για τον αφθώδη πυρετό – Μήνυμα στήριξης από την ΕΕ

Κυβερνητική αντεπίθεση αναμένεται στη Βουλή – Ο Μητσοτάκης “καρφώνει” το ΠΑΣΟΚ και ανοίγει μέτωπο θεσμών

Στη σκιά της προ ημερησίας για το κράτος δικαίου, το Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους, ενώ η πολιτική σύγκρουση παίρνει χαρακτηριστικά συνολικής αναμέτρησης με την αντιπολίτευση.

Κυβερνητική αντεπίθεση αναμένεται στη Βουλή – Ο Μητσοτάκης “καρφώνει” το ΠΑΣΟΚ και ανοίγει μέτωπο θεσμών

Στουρνάρας: Η κυβέρνηση προτείνει την ανανέωση της θητείας του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Η κυβέρνηση τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη με σεβασμό στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας

Στουρνάρας: Η κυβέρνηση προτείνει την ανανέωση της θητείας του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας