Πολιτική

Η εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και το μήνυμα Μητσοτάκη

Η εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και το μήνυμα Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364807] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τιμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και ο κ. Μητσοτάκης έστειλε με την παρουσία του κρίσιμο πολιτικό μήνυμα.

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη, τον οποίον τίμησε, διά της παρουσίας του, και ο σημερινός πρωθυπουργός, αποστέλλοντας, με αυτόν τον τρόπο, ένα ευρύτερο και ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα.

Σημίτης: Η χώρα χρειάζεται σχέδιο

«Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σημίτης .

Ο πρώην Πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ‘Αννα Διαμαντοπούλου, και τους άλλους ομιλητές καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πρός τιμή του τόνισε: «Ελπίζοντας να διαμορφωθεί έτσι μια δικαιότερη κοινωνία, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, όμως, πως με προσπάθεια λύνονται προβλήματα».

Ο Κώστας Σημίτης υπογράμμισε πώς είναι δύο λέξεις κλειδιά: «το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο – χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα. Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί, για να είναι το όφελος που θα προκύψει πολύ μεγαλύτερο.

Γι’ αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο».

«Σας ευχαριστώ όλους. Η παρουσία σας απόψε ήταν μία ενθάρρυνση για να προσπαθούμε το καλύτερο», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο νυν πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, βεβαίως, τη δυνατότητα να μην παραστεί στην τιμητική εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε, με μικρή διαφορά ώρας, πραγματοποιήθηκε – με απόλυτη επιτυχία – εκδήλωση για τη ζωή και το έργο της πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ κ. Μαριέττας Γιαννάκου.
Ωστόσο, με τη στάση του αυτή, ο κύριος Μητσοτάκης έδωσε δείγμα γραφής στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό.
Κι ακόμη, υπάρχει και η διεύρυνση του ζωτικού χώρου της ΝΔ. Και αυτό έχει επιλέξει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστηματικά τα τελευταία χρόνια, ενσωματώνοντας στελέχη του πολιτικού κέντρου που προέρχονται ως επί το πλείστον από το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς καμία φοβικότητα και δείχνοντας διάθεση υπέρβασης των παλαιότερων διαχωριστικών γραμμών, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το παρών στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, με τον οποίο τον συνδέει μια σχέση εκτίμησης.
Χωρίς να προβεί σε δημόσια σχόλια για την παρουσία του στον «Ελληνικό Κόσμο», ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα και στους ανθρώπους που έχουν έρθει κοντά στη ΝΔ τα τελευταία χρόνια ότι ένας πρωθυπουργός από άλλον πολιτικό χώρο δεν έχει κανένα ενδοιασμό να τιμήσει ένα πολιτικό πρόσωπο, ακόμα και αν δεν προέρχεται από το κόμμα του.
Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

13.10.2026 | 00:30

Κουφονικολάκου: Αντίπαλός μας μόνο η ΝΔ – Η απάντηση στην ακρίβεια δεν μπορεί να είναι «συμφωνίες κυρίων»

13.10.2026 | 00:15

Ο Τσίπρας μετά τη φωτιά Καρτερού: «Δεν τσακώνομαι» — Άνοιγμα στον Ανδρουλάκη με όρο πρωτιάς

13.10.2026 | 00:12

Λευτέρης Πανταζής: Τι έπαθε και εμφανίστηκε «πρησμένος»; Η αλήθεια πίσω από το βίντεο που έγινε viral

12.10.2026 | 23:55

Γκίλφοϊλ αντεπιτίθεται στη WSJ: «Δεν είναι διαφθορά» — Τα χρέη, τα τζετ και το εκατομμύριο

12.10.2026 | 23:45

Φωτιά στα καύσιμα και στην πολιτική: «Κρύβετε φόρους» — Σύγκρουση πριν από τα μέτρα της Τετάρτης

12.10.2026 | 23:38

Πέτσας από Άγιο Στέφανο: «Αυτή είναι συγκέντρωση του 35%» — Μήνυμα συσπείρωσης στη ΝΔ

12.10.2026 | 23:19

«Κουμπαράς για τη Νέα Γενιά»: Πώς λειτουργεί και τι κερδίζει το παιδί

12.10.2026 | 23:01

Συντάξεις χηρείας: Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως 470 ευρώ

13.10.2026 | 00:12

Λευτέρης Πανταζής: Τι έπαθε και εμφανίστηκε «πρησμένος»; Η αλήθεια πίσω από το βίντεο που έγινε viral

12.10.2026 | 21:39

Πρεζεράκου: "Τίμησα την επιλογή της ψυχής της"-Η εξομολόγηση για την 7χρονη ανιψιά της που πέθανε από καρκίνο

12.10.2026 | 21:11

Άννα Βίσση: Γιατί ταξίδεψε στο Παρίσι με τη Δήμητρα Κούστα – Τι συμβαίνει με τους ελέγχους της ΑΑΔΕ

12.10.2026 | 20:36

Νίκος Καρβέλας: Βρήκε την επόμενη «Άννα Βίσση» - Πασίγνωστη τραγουδίστρια του έντεχνου

12.10.2026 | 20:14

Λιάγκας –Βανδή: Η ανατροπή στη σχέση τους που κανείς δεν περίμενε! «Κακώς έπαιξα το θέμα με το περιπολικό»

12.10.2026 | 17:14

Πανταζής:Αγνώριστος στη νέα του εμφάνιση-Η ανακοίνωση με Κιάμο πέρασε σε δεύτερη μοίρα – Τι παρατήρησαν όλοι!

12.10.2026 | 16:17

Κλέλια Ανδριολάτου: Έγινε 30 και το «έκαψε» στο Πήλιο! Τα πλάνα που τράβηξαν όλα τα βλέμματα!

12.10.2026 | 15:42

Άννα Βίσση: Η αιχμηρή απάντηση στον Καρβέλα μέσω TikTok – «Ό,τι κι αν κάνεις» [vid]

12.10.2026 | 20:00

Ρωσικά δισ. στην «πρώτη γραμμή»: Η Ουκρανία ζητά 210 δισ. από την ΕΕ – Συναγερμός για τα 180 δισ. του Πούτιν

12.10.2026 | 19:24

Ο Πούτιν είπε «όχι» στον Ζελένσκι: Μπλόκο στην εκεχειρία 60 ημερών – Ο Τραμπ πιέζει το Κίεβο

12.10.2026 | 16:00

ΝΑΤΟ προς Πούτιν: «Αν μας επιτεθείτε, θα καταστρέψουμε τα πάντα» – Συναγερμός στην ανατολική πτέρυγα

12.10.2026 | 12:15

Financial Times: Τελεσίγραφο Τραμπ στο Κίεβο – «Σταματήστε τα πλήγματα ή χάνετε τα αμερικανικά όπλα»

12.10.2026 | 09:59

Σοκ με Τραμπ: Ανακοίνωσε εκεχειρία με τον Πούτιν χωρίς τον Ζελένσκι – «Πρώτη φορά το ακούω!»

10.10.2026 | 17:23

Συμφωνία ή νέα επίθεση στο Ιράν; Ο Τραμπ κρατά το Ισραήλ σε αγωνία

10.10.2026 | 17:00

Πούτιν: Μεσολαβητής στο Ιράν ή παίκτης με δεύτερη ατζέντα; Το στοίχημα της Μόσχας

09.10.2026 | 11:29

Τραμπ: Σχέδιο-εξπρές για Ουκρανία πριν από τον χειμώνα – Στο Μαϊάμι Κούσνερ και Γουίτκοφ

Γκίλφοϊλ αντεπιτίθεται στη WSJ: «Δεν είναι διαφθορά» — Τα χρέη, τα τζετ και το εκατομμύριο

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ απαντά μέσω των δικηγόρων της: ο Ντίτερς της οφείλει 150.000 δολάρια, οι ιδιωτικές πτήσεις έγιναν με υπηρεσιακές οδηγίες και η ίδια απέρριψε προσφορά ενός εκατομμυρίου. Η πλήρης υπερασπιστική γραμμή και η πολιτική διάσταση της υπόθεσης.

Γκίλφοϊλ αντεπιτίθεται στη WSJ: «Δεν είναι διαφθορά» — Τα χρέη, τα τζετ και το εκατομμύριο

Φωτιά στα καύσιμα και στην πολιτική: «Κρύβετε φόρους» — Σύγκρουση πριν από τα μέτρα της Τετάρτης

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει στήριξη εντός δημοσιονομικών ορίων, ενώ η αντιπολίτευση πιέζει για μειώσεις φόρων και πλαφόν. Μαρινάκης και Χατζηδάκης προειδοποιούν για υποσχέσεις χωρίς χρηματοδότηση, ο Ανδρουλάκης επαναφέρει το ιταλικό μοντέλο.

Φωτιά στα καύσιμα και στην πολιτική: «Κρύβετε φόρους» — Σύγκρουση πριν από τα μέτρα της Τετάρτης

Πέτσας από Άγιο Στέφανο: «Αυτή είναι συγκέντρωση του 35%» — Μήνυμα συσπείρωσης στη ΝΔ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική αντιπαραβάλλει την τοπική κινητοποίηση με τη συζήτηση για το 25% και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας: «Συνεχίζουμε!».

Πέτσας από Άγιο Στέφανο: «Αυτή είναι συγκέντρωση του 35%» — Μήνυμα συσπείρωσης στη ΝΔ

Βελόπουλος για Γκίλφοϊλ: ''Τουρκικά συμφέροντα που δεν θέλουν τον Κάθετο Διάδρομο πίσω από τις επιθέσεις"

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην Αμερικανίδα πρέσβη Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Βελόπουλος για Γκίλφοϊλ: ”Τουρκικά συμφέροντα που δεν θέλουν τον Κάθετο Διάδρομο πίσω από τις επιθέσεις”

Υπουργείο Εξωτερικών: Ενισχύεται η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία εξωτερικού εμπορίου, οι ελληνικές εξαγωγές αγαθών ανήλθαν σε 37,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025

Υπουργείο Εξωτερικών: Ενισχύεται η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

Μητσοτάκης στον Ηλεκτρικό: «Προβληματική η Γραμμή 1» – Η υπόσχεση για 14 νέους συρμούς το 2027

Ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του ΗΣΑΠ, αναγνώρισε τα σοβαρά προβλήματα του γερασμένου στόλου και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης – Κλιματισμός, προσβασιμότητα και σύγχρονος εξοπλισμός στις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.

Μητσοτάκης στον Ηλεκτρικό: «Προβληματική η Γραμμή 1» – Η υπόσχεση για 14 νέους συρμούς το 2027

Καλαφάτης: Τέλος στο «κυνήγι της σφραγίδας» – Φοροκίνητρα έως 315% και νέα εποχή για τη βιοτεχνία

Από το 1ο Βιοτεχνικό Εθνικό Συνέδριο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης παρουσίασε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες αδειοδοτήσεις, ψηφιακές υπηρεσίες και επενδυτικά κίνητρα – Στο επίκεντρο οι μικρές παραγωγικές επιχειρήσεις των 5 έως 10 εργαζομένων.

Καλαφάτης: Τέλος στο «κυνήγι της σφραγίδας» – Φοροκίνητρα έως 315% και νέα εποχή για τη βιοτεχνία

Ακρίτα στριμώχνει Πλεύρη για το μεταναστευτικό: «Πού θα στέλνετε όσους δεν παίρνουν άσυλο;»

Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον υπουργό Εξωτερικών να αποκαλύψουν τις χώρες, τις συμφωνίες και τις εγγυήσεις για τους «Κόμβους Επιστροφής» – Στο τραπέζι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, Ρουάντα, Ουγκάντα και Ουζμπεκιστάν, με ορίζοντα εφαρμογής το 2027.

Ακρίτα στριμώχνει Πλεύρη για το μεταναστευτικό: «Πού θα στέλνετε όσους δεν παίρνουν άσυλο;»