EDITOR'S PICK

«Πάω σπίτι να παίξω FIFA 99»: Η ατάκα του Robbie Williams

«Πάω σπίτι να παίξω FIFA 99»: Η ατάκα του Robbie Williams

Πηγή Φωτογραφίας: louderthanwar.com / robbie-williams- -arena-manchester-live-

Πίσω στο 1999, τότε που λόγω Fat Boy Slim είχαμε τρελαθεί με το «The Funk Soul Brotha…» στην ΕΑ (Electronic Arts) βρίσκονταν σε αναζήτηση νέου soundtrack για το παιχνίδι της επόμενης χρονιάς.

Όταν μιλάμε για videogames, η ποδοσφαιρική σειρά παιχνιδιών, FIFA – που πλέον έχει μετονομαστεί σε EA FC – έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Δεν είναι μόνο οι αμέτρητες ώρες που έχουμε περάσει μπροστά στην οθόνη, που ουρλιάξαμε σαν να είναι κανονικός αγώνας και πανηγυρίσαμε τρόπαια και γκολάρες, αλλά και τα soundtracks που μας έμαθαν.Κάθε promo video και ένα εμφατικό τραγούδι. Από το Blur, το Chumbawamba, το Fat Boy Slim και όχι μόνο.

Πίσω στο 1999, τότε που λόγω Fat Boy Slim είχαμε τρελαθεί με το «The Funk Soul Brotha…» στην ΕΑ (Electronic Arts) βρίσκονταν σε αναζήτηση νέου soundtrack για το παιχνίδι της επόμενης χρονιάς.

Την ίδια εποχή, όλος ο ευρωπαϊκός ποπ κόσμος βρισκόταν σε ρυθμούς Robbie Williams λόγω Angels (και όχι μόνο). Ο καλλιτέχνης, μάλιστα, μόλις είχε κερδίσει το Βραβείο Best British Video στα 1999 Brit Awards και, όπως αναρωτιέται πολλές φορές ο Άγγελος Κωνσταντούλιας στο γραφείο και στο αφιέρωμά του με αφορμή τον «Άρχοντα της Ποπ», δεν είχε απομείνει κάτι άλλο να κάνει.Αυτή την ερώτηση του έκαναν τη νύχτα της απονομής, με τον ίδιο να απαντάει «θα πάω σπίτι να παίξω FIFA 99». Τίποτα φοβερό θα έλεγε κανείς, λες και οι διάσημοι δεν παίζουν videogames. Αυτή η δήλωση έφτασε στα αφτιά του, τότε αντιπροέδρου της ΕΑ στην Ευρωπαϊκή Αγορά, Tom Stone, και αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες για συνεργασία.Ωστόσο σε μια εποχή που το ίντερνετ ακόμα δεν ήταν διαδεδομένο και ο Robbie Williams βρισκόταν για σκι στο βουνό της Αλμπέρτα στον Καναδά, η επικοινωνία απαιτούσε πραγματικές «θυσίες». Συγκεκριμένα, ο Audio Director της FIFA, Chris Taylor, μετέβη σε αεροπλάνο με προορισμό την Αλμπέρτα ελπίζοντας να έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του Robbie.

Η επιτυχία του ωστόσο στο Νησί δεν σήμαινε ότι ακόμα είχε μετατραπεί σε αστέρα παγκοσμίου βεληνεκούς -για την ακρίβεια δεν είχε πετάξει ακόμα το πέπλο του teen star που τον ακολουθούσε- κάτι που δημιούργησε μεγάλα θέματα στο εσωτερικό της ΕΑ. Ωστόσο, το γεγονός ότι υπήρχε θετική άποψη για τον Robbie στα ενδότερα της ΕΑ ήταν η τέλεια ευκαιρία για τον ίδιο να μετατραπεί σε καθαρό male star και να συνδεθεί καθαρά με το ενήλικο κοινό.

Ο Stone, όταν αναφέρεται στη συγκεκριμένη συνεργασία λέει πως «συγκριτικά με το μέγεθος της δουλειάς, παίχτηκαν πολύ λίγα λεφτά ως αμοιβή για τον ίδιο. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε να το κάνει τόσο πολύ σε τέτοιο βαθμό που φώναζε “το κάνω και δωρεάν”, μια δήλωση που έκανε τους εκπροσώπους του να ιδρώνουν και να υποστηρίζουν ότι δεν το εννοεί».

Για την ιστορία, ο Robbie Williams έδωσε τα δικαιώματα του τελευταίου του single, με τίτλο «It’s Only Us» στο opening του FIFA 2000, ωστόσο πήρε και ο ίδιος μέρος στο παιχνίδι.

Το motion capture του χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να γίνουν οι κινήσεις των παικτών, μαζί με εκείνα του άλλοτε παίκτη της Άρσεναλ, Sol Campbell και του τότε σταρ του MLS, Eddie Pope. Το 3D μοντέλο του ονομάστηκε «Cyber Rob» και εμφανιζόταν στο μενού αλλά και στο intro video.

Στις μέρες μας, τα cameos γνωστών celebrities συνηθίζονται (βλ. Ted Lasso) ωστόσο έστω και έμμεσα, ήταν η παρουσία του Robbie Williams μέσω του «It’s Only Us» και του Cyber Rob που έκανε την αρχή.

Και είναι, προφανώς, ένα από τα στοιχεία που έκαναν FIFA 2000, ίσως εκ των κορυφαίων, αν όχι το καλύτερο, μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments