Lifestyle

Το σατιρικό σχήμα «Άγαμοι Θύται» ξαναχτυπούν μετά από 6 χρόνια

Το σατιρικό σχήμα «Άγαμοι Θύται» ξαναχτυπούν μετά από 6 χρόνια

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Badminton Theater

To «BEST ΩΧ…», ένα μίνιμαλ υπερθέαμα του Ιεροκλή Μιχαηλίδη έρχεται στο Άνοδος Live Stage, από 11 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από την ίδρυσή τους, οι «Άγαμοι Θύται» και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, παρουσιάζουν μία επετειακή παράσταση, ένα σκηνικό ταξίδι με σταθμούς τις καλύτερες στιγμές τους.

Ένα ταξίδι με επιβάτες – προσκεκλημένους επί σκηνής όλους τους κατά καιρούς «Άγαμους», όλους δηλαδή τους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί τους.

View this post on Instagram

A post shared by @agamoi.thytai

Οι παραβάτες των κωμικών νόμων, η dream team του γέλιου, με τη ρηξικέλευθη και λοξή ματιά τόσο στην τρυφερότητα της νοσταλγίας όσο και στην αμεσότητα της επικαιρότητας, με το μοναδικό κωμικό ιδίωμα που διαθέτουν, έρχονται να μας ξεσηκώσουν, αψηφώντας τα κλισέ της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Η νέα τους επετειακή παράσταση είναι ένα ανθολόγιο των καλύτερων σκηνικών στιγμών της περίφημης ομάδας, μια ιστορική διαδρομή, μια προσέγγιση της σάτιρας «άνευ βωμολοχίας».

Υποστηριζόμενη από ιδιαίτερες υποκριτικές ερμηνείες, διασκεδαστικές χορογραφίες, ωραίες μουσικές και τραγούδια που ισορροπούν ανάμεσα σε λαϊκά, δημοτικά και Βαλκανικά ηχοχρώματα ενώ συνδιαλέγονται με τους δυτικούς ήχους του rock n roll, του swing και του cabaret.

Οι Άγαμοι, παρόλο που θεωρούν τον εαυτό τους πολύ σημαντικό στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας, απεχθάνονται τις συγκρίσεις και εξάλλου ευελπιστούν να ζήσουν λιγάκι παραπάνω

Με βασικό άξονα πάντα την κωμωδία και το Διονυσιακό στοιχείο και πυλώνες την επικαιρότητα, το stand-up comedy, τα θεατρικά σκετς και την παντομίμα, με επιρροές από την κλασική Ελληνική επιθεώρηση, τον βουβό κινηματογράφο και το φιλολογικό cabaret, μας παρουσιάζουν μια ξεκαρδιστική παράσταση με αφορμή τα καλλιτεχνικά τους γενέθλια.

Εμπρηστές της νωχέλειας και του εφησυχασμού, μας προσφέρουν το αντίδοτο στο στημένο, το φθηνό και το ευκαιριακό, με ζωντάνια και αμεσότητα, με εξόχως κωμικά, ανατρεπτικά, σατιρικά και αυτοσαρκαστικά κείμενα. Κάποια που μας θυμίζουν τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους και άλλα που θα μας χαρίσουν νέες γλυκιές αναμνήσεις μέσω του εύθυμου σχολιασμού της σημερινής επικαιρότητας.

View this post on Instagram

A post shared by @agamoi.thytai

Εμπνευστής, εμψυχωτής και «Νονός» του σχήματος είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα σκηνοθετεί όλες τις παραστάσεις

*Οι Άγαμοι Θύται δηλώνουν ευθαρσώς, ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι η διαρκής αναφορά στα 33 χρόνια της καλλιτεχνικής ζωής τους, ουδεμία σχέση έχει με υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα και οποιοσδήποτε συνειρμός ή ομοιότητα είναι καθαρά συμπωματική. Οι Άγαμοι, παρόλο που θεωρούν τον εαυτό τους πολύ σημαντικό στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας, απεχθάνονται τις συγκρίσεις και εξάλλου ευελπιστούν να ζήσουν λιγάκι παραπάνω.

Κείμενα: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμεντος (Γιώργος Σκαμπραδώνης), Χρήστος Τολιάδης, Βαγγέλης Νάσης

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Δούσος

Χορογραφίες: Μάρκος Γιακουμόγλου

Με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Χρήστο Μητρέτζη, Ταξιάρχη Χάνο, Γιάννη Νιάρρο

Special Guest Πρεμιέρας: Γιώτα Νέγκα, Θοδωρής Αθερίδης, Άκης Σακελλαρίου

Και τους Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, Περικλή Σιούντα, Κατερίνα Πλεξίδα, Ορφέα Τσαρέκα

Χορεύουν: Ελένη Δημακουλέα, Ιωάννα Κάγιου, Δανάη Κουτέλα, Έλενα Μαυρομανωλάκη

Ορχήστρα: Γιώργος Δούσος (πνευστά), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρες), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα)Διονύσης Μακρής (μπάσο), Σωτήρης Μαυρονάσιος (τύμπανα), Περικλής Σιούντας (ακορντεόν), Ανδριάνα Αχιτζάνοβα (νέι) και ο Χρήστος Μητρέτζης (μπουζούκι)

Special Guest-Καλεσμένοι Εκ περιτροπής θα εμφανιστούν παλιοί και νεότεροι Άγαμοι Θύται όπως οι Ρούλα Μανισάνου (1990), Θοδωρής Αθερίδης (1991), Μελίνα Κανά (1992), Φώτης Σιώτας (1994), Γιώργος Συμεωνίδης (1996), Δήμητρα Ματσούκα (1997), Γιώργος Χατζής (2003), Θανάσης Αλευράς (2004), Ματίνα Νικολάου (2004), Δημήτρης Μακαλιάς (2004), Μπέσσυ Μάλφα (2008), Κρατερός Κατσούλης (2008), Κλέλια Ρένεση (2009), Εβελίνα Παπούλια (2010), Αποστόλης Ψυχράμης (2010), Λευτέρης Ελευθερίου (2015), Κώστας Αποστολάκης (2015), Πάνος Μουζουράκης (2015), Κώστας Μακεδόνας (2016) και ο Σπύρος Παπαδόπουλος (2016)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments